Les reunions han tingut lloc a la Direcció General de Treball i Salut Laboral.





L'Ajuntament de Capdepera ha remés un breu comunicat informant de la desconvocatòria de la vaga de recollida de fems ; " Avui a les 16 h s'ha iniciat una nova reunió entre els treballadors i l'empresa, en la que l'Ajuntament ha mediat.
En aquests moments, les 21.30 s'ha aconseguit un acord entre les parts i s'ha desconvocat la vaga".

Els mitjans informatius  (IB3 i les versions digitals dels diaris¡) han avançat el tancament d'un principi d'acord entre els treballadors de recollida de fems i l'empresa concesionaria, després de cinc dia de vaga. Aquest acord, ara per ara confirmat, suposa la desconvocatòria de la vaga i tornar a prestar el servei de recollida aquesta mateixa nit de dijous. A més hi ha el compromís de retirar les escombraries amuntegades en el carrer en un termini de 48 hores.

Segons IB3, citant  informacions de CCOO, l'increment salarial del 7,5% a totes les categories professionals es farà en tres anys ( i no dos com demanava el comité d'empresa). L'any 2021 l'increment salarial serà d'1%, l'any 2022 l'increment serà del 3% i el 2023 l'increment serà del 3,5%.
Els treballadors també han aconseguit que els tinguin en compte en el conveni col·lectiu autonòmic quan aquest es creï.

D'altra banda també s'ha acordat que no hi hagi sancions als treballador per no complir els serveis mínims del 60%.

 A més de retirar l'acumulació de fems, caldrà netejar i desinfectar les zones brutes i netejar els contenidors. Esperem que aviat es torni a la normalitat pel que fa a la recollida de fems. I queda pendent de qui i com es pagarà la despesa d'aquesta tornada a la normalitat i el previsible sobre-cost per tractament de residus ( hem de pensar que són tones i tones de fems sense reciclar que s'han d'incinerar a Son Reus) 

Quedam a l'espera de rebre la comunicació de quan se restabliran els horaris de recollida habituals a les zones amb recollida porta a porta.

Sens dubte és una bona notícia que s'hagi arribat a l'acord i s'hagi desconvocat la vaga