Anit l’assemblea de treballadors decidirà si accepta o no la proposta de l’empresa


















 

 

Som al quart dia de vaga i malgrat les reunions gairebé diàries entre sindicats, empresa i ajuntament, no s’ha arribat a un acord, per bé que avui (dia 11 d’agost) l’empresa ha fet una oferta de pujada salarial del 7,5 % en tres any  i la creació d’una taula de seguiment per poder adherir-se al conveni col·lectiu d’àmbit autonòmic que s’està elaborant.

Els treballadors se reuneixen avui vespre per decidir si continuen amb la vaga indefinida o accepten la proposta presentada aquesta mateixa tarda.

 

Mentre el representant dels hotelers, Joan Ferrer, ha comentat que els establiments es troben amb molts de fems acumulats (especialment la fracció orgànica que s’havia de recollir cada dia)  amb el perill sanitari que suposa, i s’han queixat que no es compleixen els serveis mínims.

Per la seva banda els sindicats han manifestat  que els treballadors han rebut “amenaces” per  part de l’empresa i l’ajuntament per no complir els serveis mínims. Serveis mínims que, segons CCOO són abusius. També indiquen que hi ha hotelers  que fan recollida de fems i els duen "a les naus de l'empresa concessionària del polígon" conculcant el dret a la vaga.

Foto Ultima Hora

Mentre els caramulls de bosses al voltant del contenidors segueix augmentant i la pudor que després. Aquesta situació es pot veure agreujada per les fortes calors que es preveuen pel proper cap de setmana. Per ara la vaga afecta especialment a Cala Rajada, on hi ha més residus acaramullats als carrers.



A Capdepera amb el sistema de recollida porta a porta l'impacte visual és menor, a més molta gens deixa les bosses de fems als patis de les cases o el duen a la Deixalleria. 



A les zones prop dels grans productors com a bars i restaurants les acumulacions ja comencen a ser grans.



Esperem la decisió de l’assemblea de treballadors. En cas de seguir amb la vaga, demà torna a haver-hi una altra reunió entre les parts.

Ampliant la notícia, ens han informat que l'assemblea de treballadors ha rebutjat la proposta de l'empresa i continuen amb la vaga. Avui dijous es tornaran a reunir a la seu d la Conselleria de Treball.