Capdepera disposa des d'aquest estiu d'un mediador intercultural per afavorir la integració


L'Ajuntament de Capdepera disposa des de finals del passat mes de juliol d'un mediador intercultural, figura que actua com a interlocutor per a facilitar l'acolliment i els processos d'adaptació de la població immigrant del municipi.

Per primera vegada el municipi de Capdepera compta amb un programa d'actuació que inclou un mediador intercultural, sent clau en el procés d'integració i la funció del qual consisteix a ajudar les persones immigrants que necessiten superar els problemes d'integració.

Amb una subvenció per part de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Inmigració, la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Capdepera oferix aquest servei de mediació intercultural, dins d'una línia d'actuació per part del Govern Balear que contempla ampliar la xarxa de mediadors socioculturals a les Illes Balears, amb l'objectiu d'afavorir l'acolliment i la integració de la població immigrant de la comunitat balear.

D'aquesta forma, Capdepera es converteix en un dels primers municipis –al marge de les localitats amb forta presència de persones immigrants que ja compten amb mediadors socioculturals, com Palma, Inca, Sa Pobla i Manacor– a comptar amb aquest nou servei.
Els serveis que s'ofereixen amb la figura del mediador intercultural a Capdepera són, entre altres, informació, orientació i assessorament, a més d'ajudar en les gestions que es necessitin relacionades amb l'atenció jurídica, l'atenció sociolaboral i fins i tot la mediació en la resolució de conflictes.

El mediador intercultural de Capdepera també realitza atencions amb acompanyaments a les persones que el sol·licitin i ho necessitin per poder gestionar les seves demandes en diferents vessants socioculturals.

Facilita també el contacte amb les diferents entitats i associacions culturals i socials, així com amb centres com, entre altres, els col·legis, centres sanitaris, biblioteques, el poliesportiu, o l'escola d'adults, i ajuda a comprendre, als qui ho reclamin, el significat de les diferents gestions que s'han de realitzar per part de les persones i famílies immigrants que arriben al municipi.

Les persones interessades poden demanar cita en el número de telèfon 971 81 92 01 o en el
689 24 21 78 i demanar per Toni Talon.