El Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, en data 17 de febrer, valora l'ajuda a les Illes en 4.400.000 €.


Aquesta és la resolució aprovada pel que fa a les Illes:

La borrasca Glòria va provocar inundacions severes i diversos danys a la costa en general i, en particular, en diversos punts de l'Domini Públic Marítim-Terrestre en què es fa necessari intervenir sense demora
La reparació d'aquests danys ha estat valorada en 19.750.000 d'euros, que es repartiran entre Illes Balears, Girona, Barcelona, ​​Tarragona, Castelló, València i Alacant
 
El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat una resolució per la qual es declaren d'emergència les obres per reparar els danys a la costa causats per la borrasca Glòria, esdevinguda entre els dies 19 i 24 de gener de 2020 i l'especial intensitat, amb vents forts i elevades precipitacions, va provocar inundacions severes i diversos danys a la costa en general i, en particular, en diversos punts de l'Domini Públic Marítim-Terrestre en què es fa necessari intervenir sense demora.

La reparació d'aquests danys ha estat valorada en 19.750.000 d'euros, dels quals 4,4 milions es destinaran a Illes Balears, 5,75 milions als Catalunya i 9,6 milions a la Comunitat Valenciana. Per províncies, els danys a les costes han estat els següents:

ILLES BALEARS: Els temporals patits de l'19 a el 24 de gener de 2020 van provocar desperfectes en els municipis de litoral de les Illes Balears. La reparació desldanys que pot assumir la Direcció General de la Costes consisteixen en l'arranjament de passarel·les trencades, acordonaments, cartelleria, captadors, així com demolició i neteja de nombroses estructures trencades pel temporal que suposen un greu perill en els termes municipals de Campos, ses Salines, Santanyi, Felanitx, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera, Capdepera, Artà, Santa Margalida, Muro, Alcúdia, Pollença, Escorca, Sóller, Deià, Valldemossa, Banyalbufar i Estellencs, a Mallorca. Maó, Es Mercadal, Ferreries, Ciutadella, Es Migjorn Gran, Alaior, Sant Lluís i Es Castell a Menorca, i Eivissa, Santa Eulàlia de l'Riu, Sant Joan de Labritja, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa i al Consell Insular de Formentera. La seva valoració és de 4.400.000 €.


https://www.miteco.gob.es/ca/prensa/ultimas-noticias/el-ministerio-para-la-transici%C3%B3n-ecol%C3%B3gica-y-el-reto-demogr%C3%A1fico-declara-de-emergencia-las-obras-para-reparar-los-da%C3%B1os-en-la-costa-causados-por/tcm:34-507253


___________________________


La resolució no concreta la quantitat atorgada per a cada municipi. Vistes les declaracions dels responsables polítics sobre la valoració econòmica de les zones afectades, la quantitat és esquifida i totalment insuficient. Com sempre, el Govern, Consell i Ajuntament hauran d'afegir la resta. És a dir, ho acabarem pagant dues vegades.