Construïts 4 habitatges a l'Índia per un valor de 10.210 euros.


La Fundació Vicente Ferrer ha acabat la construcció dels habitatges a la Índia finançats amb els doblers recaptats amb el Fons Flaquer Terrassa, un total de 10.210€. Fa uns dies es va presentar al Centre Melis Cursach el final del projecte que ha consistit en la construcció de quatre habitatges per a dones, dins una comunitat de 14 cases, a l’àrea de B.K Samudram. 

Els habitatges que s’han construït tenen dues estàncies, un dormitori i una sala; un porxo i un bany. La seva importància recau en que millora la vida de les famílies, aportar higiene i seguretat davant la picadura d’animals i les pluges intenses. Els habitatges estan a nom de la dona de la família amb l’objectiu de protegir-la i empoderar-la, a més, l’obtenció d’una d’aquestes cases comporta altres compromisos com l’escolarització dels fills i la inserció de la dona a grups femenins de treball col·laboratiu.
 

Cal recordar que aquest projecte s’ha finançat amb els doblers recaptats de la venta de les fotografies de Gabriel Flaquer Terrassa, durant l’estiu del 2017, dins el programa S’Estiu de Can Melis. Les fotografies pertanyen al fons fotogràfic que els hereus van cedir al Centre Melis Cursach l’any 2016 en règim de comodat. Un fons format per 227.000 imatges en blanc i negre i color.



A l’acte de presentació hi va assistir el regidor del Centre Melis, Agustí Nebot, i la família de Gabriel Flaquer Terrassa.