La venta de les fotografies de Gabriel Flaquer Terrassa canviaran la vida de quatre famílies de l’Índia



Continua en marxa el projecte de la construcció de quatre habitatges per a dones a l’Índia de la Fundació Vicente Ferrer. Aquest divendres es va explicar a Capdepera com es troba la construcció dels habitatges, finançats amb els doblers recaptats amb la venda de les fotografies del fons fotogràfic Gabriel Flaquer Terrasa, que fou exposat els mesos de agost i setembre de 2017 a Capdepera, dins el programa estiu de Can Melis.

 El resultat d’aquella exposició són quatre habitatges que formen part d’un projecte més ampli que consisteix en garantir l’accés a un habitatge digne a 14 famílies que viuen en una situació d’extrema pobresa i que són membres de les castes més desfavorides del sistema social indi. La propietat s’enregistra a nom de la dona per així poder empoderar el seu paper a la comunitat i a la societat. El projecte s’ha desenvolupat en el poblat rural de Chinna Matlagondi, situat a l’àrea de B.K. Samudram. Segons es va comentar, durant el mes de març estaran acabats els habitatges.

A l’acte de presentació del projecte hi va participar la família Flaquer Terrassa, propietària de les fotografies i qui va decidir que els doblers que es recaptassin amb la venda fossin destinats a un projecte per a dones de la Fundació Vicente Ferrer. També hi varen assistir veïnats del municipi que volien conèixer de més a prop el desenvolupament del  projecte, així com regidors del consistori. 



Després de la presentació del batle de Capdepera, n'Isabel Pizà, en nom de la Fundació Vicente Ferrer va donar les gràcies i va explicar les característiques de dels habitatges que es construiran i com pot canviar la vida quotidiana dels beneficiaris, les dificultats que es troben per a dur endavant els seus projectes i del seu grau d'implicació i en l'organització de les colònies que es construeixin. 



Se passà un interessant vídeo sobre la Fundació Vicente Ferrer, concretament "La sombra infinita" de Anata Needa  ( https://vimeo.com/173593362 ).  L'acte acabà amb un torn de paraula, en el que n'Isabel  contestà algunes preguntes i aclarí els dubtes, també aprofità per convidar als assistents a visitar la Fundació a la Índia i veure com es treballa en el terreny.