Els alumnes de sisè del CEIP S’Alzinar han participat en el projecte Conèixer el patrimoni, de la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Capdepera.


 

La finalitat del projecte és la divulgació del patrimoni entre els escolars del municipi, entenent el patrimoni en el sentit global del terme, afectant a l’artístic, l’arqueològic, l’etnològic, el documental... Consisteix en una sortida teòric-pràctica que consta d’una conferència històrica del naixement del poble i després un recorregut pel nucli urbà veient tot el que s’ha explicat.

 

S’han dissenyat tres rutes diferents: Capdepera, Centre històric de Capdepera i Cala Rajada.

La primera ruta vol aprofundir en el sorgiment de Capdepera des del Castell cap a la placeta de la creu, el carrer Fondo i la plaça de l’Orient i diferenciar els dos barris principals: Vila-nova i Vila-roja.

La segona ruta és un recorregut que uneix el Centre Melis Cursach amb el Castell per la trama de carrers medievals del barri del Castell, el més antic del poble.

La tercer ruta, a Cala Rajada, dóna a conèixer el naixement del petit nucli de pescadors i l’establiment de les antigues possessions de ses Rojes i es Coll d’Os.

 

El projecte s’ha fet arribar als tres centres escolars i S’Alzinar ha estat el primer en participar. Els alumnes, una seixantena, varen aprendre com va néixer el poble de Capdepera des de l’època prehistòrica, i varen identificar els elements arquitectònics que es conserven avui en dia de cadascuna de les diferents etapes. Els poblats talaiòtics de la prehistòria, la torre d'en Nunis de l’època musulmana, el Castell, de l’edat mitja, o les cases senyorials de la contemporània.  Després, passejaren pels carrers del municipi aprenent com va créixer Capdepera, i visitant els elements patrimonials vists a la conferència.