Març, el mes més solidari a l'IES Capdepera



Acabat el mes de març, l’institut de Capdepera fa balanç del que ha estat la “primera edició” del #marçsolidari, que es va impulsar des de la Comissió de Solidaritat.

Ha estat un mes on l’alumnat, professorat, personal no docent i tot aquell que volgués es podia atracar a l’institut per aportar roba, juguetes, menjar i taps de plàstic.

Cada divendres es posava en marxa la recollida d’un material, que es podia anar aportant durant la resta de mes. Es feia la promoció via xarxes socials, amb circulars i a les classes de tutoria, per intentar conscienciar de la importància de la recollida.

El darrer divendres, coincidint amb final de mes (dia 31), es va fer un acte especial de clausura d’aquest març solidari. El temps dels patis hi va haver el Berenar Solidari, dut  a terme pels alumnes de 1r i 2n d’ESO. Ells van aportar les coques, dolces i salades, galetes, fruita, pizza, begudes i de més... i tot l’institut va poder comprar tiquets per menjar-ne. Els doblers recaptats del berenar, com es costum, es destinen al Fons Mallorquí de Solidaritat.

 Així mateix, per animar l’event es va fer una retransmissió de ràdio en directe des del centre on s’anava explicant tot allò que s’havia aconseguit i es posava música que animàs al personal. Els voluntaris de Càritas que havien vengut a recollir el material (menjar, roba i juguetes), van ser entrevistats en directe i es van mostrar profundament agraïts per la solidaritat mostrada a l’institut de Capdepera.  Els treballadors de la Brigada Municipal de Capdepera van venir a recollir una gran quantitat de taps de plàstic que aniran destinats a una associació que s’encarrega de facilitar la vida a persones que necessiten cures i aparells determinats. I tot això acompanyat d’estones de bona música i un dia assolellat.

El mateix divendres de clausura del #marçsolidari es va iniciar un altre gran acte La Setmana de la Salut de l’institut. Durant aquesta setmana es duran a terme tota una sèrie de xerrades, events i de més... i es posaran a la venda el tems del pati sucs de taronja naturals, i els doblers que s’aconsegueixin amb la venda aniran destinats a fins solidaris (ajudar a dos nins amb casos de malnutrició extrema a Etiòpia).