El Govern equipararà la protecció de les reserves marines amb les directrius de l’Estat 


 
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha presidit avui el primer Consell Pesquer de la legislatura, l’òrgan col·legiat de caràcter consultiu amb funcions d’assessorament, consulta i informació pública en matèria de pesca marítima, recursos marins, ordenació pesquera, aqüicultura i marisqueig de les Illes Balears. A la sessió, hi han assistit 31 persones entre representants de confraries de pescadors, administracions i entitats, associacions i sindicats relacionats amb el sector.
 
La gestió de les reserves marines ha estat un dels assumptes principals de l’ordre del dia. Concretament s’ha presentat el Decret de regulació de la Reserva Marina de Llevant de Mallorca, per a la qual els pescadors han proposat una reducció de l’esforç extractiu. El conseller Vidal ha valorat el fet que “van ser els mateixos professionals que en van proposar la creació”. Ara, el Govern aplicarà a les aigües interiors la mateixa regulació que l’Estat aplica a les exteriors. Una de les mesures més importants d’aquest canvi és la supressió de la pesca submarina. Un fet, segons Vicenç Vidal, “que marcarà un abans i un després en aquesta reserva”, motiu pel qual avui mateix comença la modificació del Decret. En la mateixa línia el conseller ha subratllat que “la Reserva de Llevant ha proporcionat uns coneixements i unes millores del recurs tan importants que ara tothom en vol una”.

Després de l'aprovació per part del Consell Pesquer es començarà a tramitar aquesta modificació que avança en la prohibició de la pesca submarina en la reserva. L'objectiu dels pescadors és la reducció dels esforços en les arts de pesca, que ara es concreta en el decret.