El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa una nova campanya informativa als grans productors de residus, hotels, restaurants... per recordar-los el funcionament de la recollida selectiva i en especial la recollida de la fracció orgànica. Per tal de facilitar-la es regalen a adhesius que identifiquen els contenidors amb la fracció corresponent i porten nom de l'establiment. 

A més, es recorda que tots els qui participen en la recollida de la fracció orgànica tenen dret a una bonificació damunt la taxa de residus segons l’article 5 de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida de fems: “Els subjectes passius que participen en els programes de recollida selectiva de la fracció orgànica de l’Ajuntament de Capdepera tindran dret a una bonificació de 15€/T de residus orgànics, amb un màxim del 14% del rebut corresponent sempre i quan es realitzi la separació dels residus orgànics correctament dins bosses compostables. Aquesta bonificació podrà sol·licitar-se a partir de l’1 de gener de l’exercici següent al de la realització del fet imposable.” 

Aquests dies es pot fer la sol·licitud per rebre la bonificació de l’exercici anterior. Cal aportar el document amb el nom de l’establiment, les dades fiscals, el número IBAN del banc on es vulgui que es faci l’ingrés  i una còpia del rebut de fems de l’any anterior.