Medi Ambient imparteix una xerrada sobre residus als alumnes de S’Alzinar com a cloenda d’un projecte escolar


 

 Com informàvem fa unes setmanes el col·legi s'Alzinar ha desenvolupat durant tot el curs escolar un projecte per a revisar tot allò referent al reciclatge de residus. A més de recordar els protocols existents s'han instaurat una sèrie de activitats encaminades a conscienciar als alumnes de la necessitat de reciclar i mantenir els espais comuns nets. 

Així s'inaugurà el punt verde del centre, s'han creat grups de voluntaris per a informar de l'ús correcte dels contenidors en els patis i un concurs de mascotes, amb una gran participació. Per acabar el programa,
el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera ha impartit  una xerrada sobre reciclatge als alumnes de l’escola S’Alzinar de Capdepera. La xerrada tingué dues parts, d'una banda recordar que és pot abocar a cada un dels contenidors, explicar els serveis de recollida específica (poda,"trastos" i mobles) i recordar l'existència de la Deixalleria. Aquesta part anà a càrrec de la tècnica de medi Ambient. La segona part, més pràctica, consistí en triar els contenidors adequats per a cada residu i el visionat de imatges de mal ús de contenidors i abocaments no permesos.
 

Com hem dit, la xerrada ha estat la cloenda d’un projecte sobre medi ambient que han realitzat al col·legi i en el qual s’han implicat tots els cursos. El tema escollit eren els residus i han realitzat diverses activitats relacionades. La primera ha estat una visita a la deixalleria per conèixer com funciona el punt verd.



També han fet un concurs de mascotes, la guanyadora ha estat Carla Bordoy amb la mascota Girafi, amb material reciclat per reflexionar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar.  La mascota s'elegí per votació entre tots els alumnes del centre. En el acte de lliurament del premi, tots els  alumnes participants en el concurs rebèren un diploma i l'aplaudiment dels companys. 



 Durant el mes d'abril s'han pogut veure en el menjador del centre les més de 230 mascotes, totes fetes amb material reciclable. S'ha fet una fitxa amb cada una de les mascotes amb una fotografia i l'explicació de com s'ha feta.





Els alumnes també han fet un decàleg del reciclatge per aprendre a conèixer els contenidors i adquirir vocabulari específic. Molts dels estudiants han participat en brigades el temps del pati per vigilar que els companys utilitzin correctament els contenidors i mantenguin l’escola neta.

 

Segons els mestres, una vegada que els alumnes han après a reciclar dins l’escola, cal extrapolar els coneixements al poble, i per aquest motiu la darrera activitat era la xerrada amb el departament de Medi Ambient, que els ha explicat la gestió municipal dels residus.