El lliurament se celebrà en el marc del Dia Meteorològic Mundial 2016


Els guardonats per l'AEMET


El nostre col·laborador i amic Joan Espiritusanto i Marquès ha estat un dels tres col·laboradors de l'AEMET que han rebut un merescut  homenatge a la seu central de  l'Agencia a Madrid, amb motiu del Dia Meteorològic Mundial ( 23 de març).
Des de fa anys en Joan ens ofereix a les planes de Cap Vermell, un resum mensual de les dades meteorològiques enregistrades i la secció "La pluja dia a dia".

Saló d'Actes de l'Aemet

L'AEMET (Agencia espanyola de meteorologia) homenetja els seus 3000 col·laboradors per reconèixer el paper d'aquests apassionats per la meteorologia i el clima, que amb la seva tasca diària ajuden a completar les dades recollides pel personal de l'Agència.



A la xarxa de AEMET hi ha implicades unes 3.000 persones que, de manera voluntària, recullen dades tots els dies de l'any. Entre aquests col·laboradors hi ha aquells que es dediquen a prendre dades manualment de les estacions pluviomètriques i termopluviométricas, i altres dedicats a atendre més de 550 estacions automàtiques repartides per tot el país. Alguns fins i tot són observadors fenològics, que aporten informació sobre les seves observacions del comportament de plantes i animals en relació amb les condicions ambientals.


D. Miguel Angel López, presidient de Aemet i el Secretari d'Estat D. Pablo Saavedra.

Al nostre país, els voluntaris porten realitzant aquest servei des de 1911, quan José Galbis, cap de la llavors Oficina Central de Meteorologia, va prendre la decisió estratègica d'ampliar la xarxa professional d'observació amb altres dades recollides per personal no professional. Després d'una àmplia publicitat, es van rebre oferiments de 800 persones, de les quals més de 400 eren mestres. Des de llavors, les seves aportacions són un complement indispensable per desvetllar el clima d'Espanya i ofereixen una informació molt útil per a la vigilància de fenòmens adversos.

Visitant les instal.lacions de Aemet, Agencia Estatal de Metereologia


ELS PREMIATS 2016
A causa de la importància del seu paper, tots els anys, AEMET premia, a nivell nacional, a tres d'ells i que en aquesta edició són: Áurea Martínez Guillén, Joan Espiritusanto Marquès i Manuel Dorador Rodríguez.


Joan Espiritusanto reb el premi per part del Sr. López.

En el comunicat justificatiu dels premiats, de Joan Espiritusanto diu:

"Es colaborador de la estación de “Cala Rajada”, en el municipio de Capdepera, (Mallorca). Ha sido distinguido por su dedicación a AEMET durante más de medio siglo. Gracias a ella se cuenta con una serie de datos de precipitación y meteoros de 51 años, registrados por él personalmente.

La Delegación Territorial le entregó un diploma de reconocimiento a su trabajo en 1990. Su perfección y minuciosidad profesional siempre han sido importantes para AEMET."



Enhorabona Joan!