Després d'un setembre de transició, la tardor arribà amb el mes d'octubre



El més de setembre ha estat un mes de setembre prodríem dir normal, pel que fa a les temperatures. La primera quinzena patiren una devallada moderada des del 26 graus de final d'agost (de mitjana) als 22-23 de la primera setmana. A mitjans mes se recuperaren i es mantigueren al voltant del 24 graus, per a baixar a la segona quinzena de forma progressiva, acabant amb menys de 20 graus a finals de mes. 



Pel que fa a la pluja se van enregistrar  176,9 mm durant tot el mes, vav haver 9 dies de pluja, vuit d'ells amb tempesta. A destacar dia 4 amb 10mm recollits, dia 23 amb 5mm i al final de mes, amb l'entrada d'octubre, se situen els dies de més pluja: el dia 29 amb  15 mm i dia 30  amb  45 mm.



Els vents redominants els dies de pluja van ser de nord i nord-oest, però la jornada amb vents més fort va ser dia 16 amb ràfegues de 35 km/h de sud-est. Entrant la mar de Llevant. 

Aquest és el resum. Us recordam que les xifres de les gràfiques corresponen al municipi de Capdepera i el resum a l'stació  B560 de Joan Espiritusanto, per tant poden haver diferències pel que fa a la pluja recollida.  


Unes imatges de setembre


Reflexes a la platgeta de Sa Pedruscada



Pluja de dia 30 de setembre, al passeig Marítim