Festa i reivindicació de la mà a la presentació oficial de JAC-IB





L'associació JAC.IB es presentà, el passat dissabte a Na Batlessa, Artà, amb una festa molt reivindicativa. EL grup Joves Actius per la Cultura arreplega un grup de joves d'Artà i  Capdepera, però la seva intenció és extendre's a altres pobles del Llevant i no renuncien a arribar a altres indrets de les Illes Balears. Tenen clar que el seu objectiu és promoure la cultura pròpia de Mallorca, amb la defensa de la Llengua catalana, d'una forma lúdica, adreçada al joves.

Dia 4 de maig se van presentar a Artà, amb una festa molt animada,  i tenen previst fer una altra presentació a Capdepera

L'acte s'inicià amb el so dels xeremiers d'Artà i  seguidament el president de l'OCB d'Artà dirigí unes paraules d'ànim a la la nova associació, tot recordant-li les dificultats i traves que trobarien. 



Després se projecta un vídeo muntat per ells mateixos i un petit monòleg situat en un futur on la llengua catalana ja no és present a Mallorca. Aquest és el vídeo de presentació:

https://www.youtube.com/watch?v=ugNLuhZDrbc

El grup Ciutat 48 va oferir un grapat de cançons corejades pel nombrós públic assistent i després de passà a la lectura del manifest, de la mà del president de JAC_IB,  que havien preparat per aquesta ocasió.






La festa seguí amb la Batucada de Mancor, que dugueren el ritme de la percussió,  i d'una exhibició acrobàtica de bicicleta.





Per acabar, l'apoteosis dels dimonis de Sa Solera Gabellina, que amb poc mitjans va muntar una espectacular Nit de foc, curta però intensa.  Una vegada més mostraren el seu bon quefer i la seva exhibició va agradar molt.





Però la festa seguí amb música Dj d'en Zapa.

Cap Vermell ha publicat un vídeo amb imatges de la festa i declaracions del president de la nova associació.