El futbol protagonista de la darrera sessió de les V Jornades d’Esport Base a Capdepera

El passat dilluns 25 de març al Teatre de Capdepera, va tenir lloc el darrer dels actes de les jornades organitzades pel Servei Municipal d’Esports. En aquesta sessió novament presentada per l’associació Ona Verda, va ser la que va comptar amb més. La va iniciar el Sr. Miquel Bestard president de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) recordant l’origen de les jornades a Capdepera, i la progressió que ha fet cada any. Va posar la Federació novament al servei de l’organització perquè es repeteixin en un futur.

La primera ponencia a càrrec del Dr. Jose Ignacio Ramírez, metge i president de l’Associació Balear d’Especialistes en Medicina de l’Educació Física i l’Esport, va desgranar les principals diferències entre Activitat Física, Exercici Físic i Esport, ja dirigit a la competició. Va destacar que en les diferents etapes dels nins hi ha el que ell anomena les fases sensibles, que els afavoreixen certs exercicis segons l’edat, destacant la necessitat de no forçar capacitats, respectar els nins/es i sobretot prioritzar el seu dret a jugar/passar-ho bé. Ramírez va elogiar la competència com a base de l’aprenentatge i motivació, però no com un fi per guanyar.

Per acabar el doctor va aprofundir amb els traumatismes que es produeixen practicant esport i les diferents tipus de ferides que poden tenir els esportistes, recomenant diferents tipus de cures inicials pel personal o assistents al partit segons el grau de les lesions.

El Sr. Gaspar Sastre seleccionador balear sub-16 de futbol i responsable del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, va exposar quins objectius té al centre com a seleccionador de nins de 15 i 16 anys, destacant la formació técnica, física, táctica, aspectes nutricionals i sobretot la part emocional  que reben els al.lots. Va explicar quins processos de selecció es segueixen pels jugadors, les convocatòries, concentracions i quins treballs específics es fan als entrenaments els dimecres de cada setmana al Centre de Tecnificació, destacant el model de joc que ténen establert amb les diferents variants segons la situación dels partits.



Ja al col·loqui final, es va comptar amb els dos ponents, Dr.Ramírez i Sr. Sastre, i el president de la FFIB Miquel Bestard, i la participació del RCD Mallorca SAD, que va aportar fins a 4 jugadors del Mallorca B que ja han debutat al primer equip: Kenechukwu Uchenwa “Uche” (debutant enguany a Copa del Rei davant el Deportivo), Carlos Cristeto (Copa davant Sevilla i Deportivo), Nico Baleani (Copa davant Sevilla) i el gabellí Abdón Prats (que va debutar l’any passat a la lliga). El col·loqui va ser molt animat i el públic va participar activament amb les seves reflexions i preguntes.

Finalment, el batle de Capdepera Rafel Fernández va tancar les jornades destacant la intenció de l’Ajuntament de continuar els propers anys, sobretot perquè considera que ara més que mai cal donar valor a la formació qualificada.

Els organitzadors, ponents, jugadors i autoritats van ser convidats a un sopar al Bar Juva de Cala Rajada, organitzat per la Penya Mallorquinista Toni Prats, el qual també hi va assistir, i on els assistents i penyistes varen poder compartir taula i conversa en un ambient distès.


Miquel Bestard i Miquel Bestard, president de la Federació Balear de Fubol, un, i ideòleg de les Jornades, l'altre.


Beto

Associació Ona Verda