Els ajuntaments de Llevant donen pressa perquè el tren sigui una realitat a curt termini

********** 

La Sala del Contenciós del Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs presentat per un ciutadà de Balears per tal que es calificassin  com a sòl urbà uns terrenys confrontants amb Cala Gat

Distints rotatius del dimecres dia 9 varen referir-se a la reunió dels batles de la comarca de Llevant (Son Servera, Sant Llorenç, Artà i Capdepera) que va tenir lloc a Son Servera i en què es tractà de la creació d’una mancomunitat de serveis entre tots aquest municipis. No oblidem que el mes de juliol de 2007 ja hi va haver una primera reunió per a tractar aquesta qüestió.

Capdepera, va estar representada pels regidors Josep Gallego (futur batle) i Virginia Urdangarín.

Llegim a “Diari de Balears” que “els serveis que seria més positiu que es mancomunassin serien turisme i transports”. És en aquest sentit, en el dels transports, que es varen voler establir prioritats i fer pinya, per tal que el tren fins a Cala Rajada sigui una realitat a curt termini. Segons la percepció dels batles, el problema és Manacor, ciutat que presenta problemes de traçat. Per tant, i per no perdre temps, els representants municipals proposaren que les obres comencin per Artà, mentre es resol la sortida de Manacor.

Image

El dijous dia 10, però, els Serveis Ferroviaris de Mallorca, segons el mateix “Diari de Balears”, defensaven “que el retorn del tren al Llevant no està aturat a Manacor”. Tot i no descartar que les obres puguin començar per Artà, el problema rau en què, segons SFM, “no han trobat cap projecte redactat, i que és per això que no es poden començar les obres. Una vegada definit el projecte s’haurà de cercar el finançament, i això és costós”.

En un altre ordre de coses, el diari “Última Hora” d’aquest mateix dijous dia 10, deia, textualment: “La Sala del Contenciós del Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs presentat per un ciutadà de Balears per tal que es calificassin  com a sòl urbà uns terrenys confrontants amb Cala Gat, a Capdepera, a causa de “l’absència de motius de casació”, segons la sentència a què ha tingut accés aquest diari”.“En allò que suposa un fre al denominat “urbanisme a la carta” a Mallorca, la resolució, de la qual en fou ponent el magistral Segundo Menéndez Pérez, es pronuncia en els mateixos termes d’una sentència anterior dictada pel TSJB. L’Ajuntament de Capdepera es va personar en el recurs”.