En poc més d'una setmana, el grup de Facebook autodenominat "Afectats pel renou i l'incivisme a Cala Rajada", del qual ja hem parlat des de "Cap Vermell", ha aconseguit ni més ni menys que 601 membres (fins a mitja nit del dilluns 30) i és que, com dèiem en l'anterior informació, "les nits i qualque dia de Cala Rajada s’han convertit en un problema, i negar-ho seria no voler veure la realitat".

Ara, el grup virtual comença a cobrar cos i a visualitzar-se. El dilluns hi hagué una primera assemblea en el Centre Cap Vermell, amb més de 30 participants, on, inicialment, es reproduiren els arguments que ja s'han pogut llegir a l'esmentada pàgina de Facebook. Però, els reunits volgueren fer una passa més i començar a emprendre accions: d'entrada, es volen mantenir reunions amb l'Ajuntament, l'Associació Hotelera i l'associació d'empreses d'oci nocturn. Paral·lelament, segons es va dir, es pensa que seria necessària la legalització del grup, a fi de donar-li estructura organitzativa i, si vengués el cas, poder iniciar accions legals per tal que es faci complir la legislació vigent en matèria de renous i de comportament cívic.

Es va posar l'èmfasi en defensa del turisme com a motor econòmic del municipi i es va evitar la criminalització de cap col·lectiu o nacionalitat. Els reunits digueren no estar contra ningú, sinó a favor de la convivència pacífica en el nucli de Cala Rajada, que a les nits d'estiu es veu sovint malmesa.