L’Ajuntament de Capdepera presenta les primeres beques per a estudis universitaris 2012-2013.

- Les beques universitàries s’atorgaran anualment mitjançant la convocatòria establerta.

- Els aspirants han de portar com a mínim sis anys empadronats a Capdepera.

- Es lliuraran dotze beques de 1000 euros cadascuna.

 

 

L’Ajuntament de Capdepera, amb la col·laboració del Grup STeH, l’Associació Hotelera i de Serveis Cales de Capdepera (FirstsunMallorca Hotels) i Cala en Fenoll, S.L., amb l’objectiu de sufragar la formació de la ciutadania i davant l’apujada de taxes universitàries i l’actual situació de crisi convoquen tres modalitat de beques per a estudiants que iniciaran els seus estudis universitaris en el curs 2012-2013. L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió d’incentivar l’estudi en un municipi turístic com Capdepera, on el factor turístic sol ser motiu d’abandonament escolar prematur.

BASES I CONVOCATÒRIA DE BEQUES PER A ESTUDIS UNIVERSITARIS 2012-2013

1.- Objectiu de les beques

L’Ajuntament de Capdepera, amb la col·laboració del Grup STeH, l’Associació Hotelera i de Serveis Cales de Capdepera (FirstsunMallorca Hotels) i Cala en Fenoll, S.L., amb l’objectiu de sufragar la formació de la ciutadania, convoquen tres modalitat de beques per a estudiants que iniciaran els seus estudis universitaris el curs 2012-2013. L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió d’incentivar l’estudi en un municipi turístic com Capdepera, on el factor turístic sol ser motiu d’abandonament escolar prematur.

Les beques universitàries s’atorgaran anualment mitjançant la convocatòria establerta.

2.- Requisits dels sol·licitants

2.1 Els estudiants que sol·licitin la  beca han d’estar empadronats a Capdepera almenys durant els sis anys previs al moment de la sol·licitud de la beca.

2.2 Han de ser estudiants que durant el curs 2011-2012 hagin estat cursant 2n de BATX complet o l’últim curs d’un Cicle Formatiu de Grau Superior.

2.3 Així mateix, han de ser estudiants que s’hagin matriculat en centres integrats o adscrits a la Universitat de les Illes Balears o altra universitat pública de qualsevol altre indret de l’estat espanyol en el curs 2012/2013.

2.4 Aportar la documentació requerida en el termini establert.

2.5 Les sol·licituds rebudes es classificaran en les modalitats de batxillerat i de CFGS, per a la seva valoració.

3.- Termini per a la presentació de sol·licituds:

3.1. Cal formalitzar l’imprès de sol·licitud que es posarà a disposició dels interessats a la Regidoria d’Educació/Batlia (c/ Ciutat, 20. 07580 Capdepera tel. 971 563052) a partir del 20 de juliol de 2012, de dilluns a divendres de 10h a 14h. També s’hi adjuntarà la resta de documentació que figura a l’apartat 7 d’aquesta convocatòria.

3.2. El termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 20 de juliol de 2012 i finalitzarà el dia 16 d’octubre de 2012, a les 14 hores.

3.3. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, en cas que la sol·licitud o documentació presentades siguin incorrectes o incompletes, es requerirà d’acord amb el que disposa l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, pel qual els interessats disposen de 10 dies hàbils, comptadors a partir de l’endemà de la recepció de la present resolució, per esmenar la  sol·licitud, amb l’advertiment de que si així no ho fan, s’entendrà que desisteixen de la seva sol·licitud prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes establerts a l’article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

4.- Comissió Avaluadora

4.1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i, si escau, d’esmena de documentació i verificades pels serveis tècnics de la Regidoria d’Educació, la proposta de resolució serà sotmesa, si escau, a Dictamen de la Comissió Avaluadora. El Dictamen de la comissió Avaluadora o la proposta de resolució se sotmetrà a aprovació davant de l’òrgan competent.

Aquesta Comissió té la facultat de resoldre les convocatòries seleccionant els candidats o candidates que reuneixin els requisits establerts en aquestes bases.

La Comissió Avaluadora estarà formada per les següents persones:

President: Rafel Fernández Mallol, Batle de l’Ajuntament de Capdepera

Vocals:

- Antònia Caimari Bauzá, Regidora d’Educació

- Directors dels centres educatius d’on procedeixi l’alumnat aspirant a les beques.

- Secretària de l’Ajuntament de Capdepera

- Interventor de l’Ajuntament de Capdepera

- Un representant del Grup STeH

- Un representants de l’Associació Hotelera i de Serveis Cales de Capdepera (FirstsunMallorca Hotels)

- Un representant de Cala en Fenoll, S.L

Secretària: personal de l’Escola d’Adults.

5.- Criteris de valoració de les sol·licituds. Atorgament i quantia de les beques

5.1. S’establiran tres tipus de beques:

GRUP A: 4 BEQUES DE L’EMPRESA Grup STeH

Per a carreres d’Arquitectura, Enginyeria, Dret, Econòmiques, Empresarials, Graduat Social, Informàtica i Medi Ambient (Ciències Ambientals, Ciències de la Mar, Biologia, etc) en modalitat de Grau o Postgrau. Consistents en quatre beques d’un import màxim de 1000€ anuals, per un import total de 4.000€, en concepte de:

  1. ajuts als estudis universitaris acadèmics

2.   ajuts als estudis universitaris acadèmics

3.   ajuts als estudis universitaris acadèmics

4.   ajuts als estudis universitaris acadèmics

GRUP B: 4 BEQUES DE L’ASSOCIACIÓ HOTELERA I DE SERVEIS CALES DE CAPDEPERA (FIRSTSUNMALLORCA HOTELS)

Per a carreres de Turisme i Hosteleria, LADE, traducció i interpretació, comunicació audiovisual i filologies (alemanya i anglesa) en modalitat de Grau o Postgrau. Consistents en quatre beques per un import màxim de 1000€ anuals, per un import total de 4.000€, en concepte de:

1. ajuts als estudis universitaris acadèmics

2. ajuts als estudis universitaris acadèmics

3. ajuts als estudis universitaris acadèmics

4. ajuts als estudis universitaris acadèmics

GRUP C: 4 BEQUES DE CALA EN FENOLL, S.L

Per a carreres de Ciències humanes i de la salut en modalitat de grau i postgrau. Consistents en quatre beques per un import màxim de 1000€ anuals, per un import total de 4.000€, en concepte de:

1. ajuts als estudis universitaris acadèmics

2. ajuts als estudis universitaris acadèmics

3. ajuts als estudis universitaris acadèmics

4. ajuts als estudis universitaris acadèmics

Per a la selecció dels i les aspirants a obtenir aquestes beques s’establirà la següent prelació, atenent la major puntuació en els següents àmbits:

1. Les condicions socioeconòmiques personals i/o familiars:

• Renda per càpita inferior a 9.000 euros: 5 punts.

• Renda per càpita entre 9.000 i 12.000 euros: 4 punts.

• Renda per càpita entre 12.001 i 15.000 euros: 3 punts.

• Renda per càpita entre 15.001 i 20.000 euros: 2 punts.

• Renda per càpita entre 20.001 i 25.000 euros: 1 punt.

• Renda per càpita superiors a 25.001 euros: 0 punts.

NOTA: la renda per càpita s’extreu de les retribucions dineràries indicades a la declaració de la renda (casella 1) dividit pel nombre de membres de la unitat familiar. La suma de totes les rendes

2. Els currículums acadèmics de les persones sol·licitants:

Nota mitjana de la nota de 2n de batxillerat + nota de la selectivitat entre 9 i 9,9: 5 punts.

Nota mitjana de la nota de 2n de batxillerat + nota de la selectivitat entre 8 i 8,9: 4 punts.

Nota mitjana de la nota de 2n de batxillerat + nota de la selectivitat entre 7 i 7,9: 3 punts.

Nota mitjana de la nota de 2n de batxillerat + nota de la selectivitat entre: 6 i 6,9: 2 punt.

Nota mitjana de la nota de 2n de batxillerat + nota de la selectivitat entre 5 i 5,9: 1 punt.

En el cas que en el certificat no hi constin les qualificacions numèriques, a criteri de la Comissió de selecció, s’aplicaran les equivalències següents:

Suficient: 5  a 5,9

Bé: 6 a 6,9

Notable: 7 a 7,9

Excel·lent: 8 a 9,9

Matrícula: 10

3. Per família nombrosa o monoparental: 1 punt.

4. Grau de discapacitat (a partir del 33%): 1 punt

La concessió de la beca serà per a aquell/a estudiant que obtengui la màxima puntuació en aquests quatre apartats.

5.2.- En el cas d’empat en la puntuació final resultant del criteri de desempat serà el següent:

Primer: Les rendes familiars o personals més baixes.

Segon: les qualificacions acadèmiques més altes.

Poden optar al premi tots/es aquells/es alumnes que presentin la fotocòpia del document acreditatiu de les qualificacions de les PAU i compleixin els requisits exigits.


5.3. Atorgament econòmic de la beca

L’import de les beques serà únic i estarà subjecte a la retenció establerta a la normativa fiscal vigent. Les beques es concediran en un sol lliurament, en el decurs d’un acte que s’anunciarà oportunament.

5.4. Vigència

Aquesta convocatòria es resoldrà abans del 31 de desembre de 2012. L’Ajuntament de Capdepera ho notificarà als estudiants guardonats mitjançant una notificació on es comunicarà el dia de l’acte de lliurament de les beques.

 

6.- Lliurament de la beca

Les beques es lliuraran als estudiants seleccionats en persona o bé als pares, prèvia identificació, al final d’un acte solemne del qual s’avisarà oportunament i que comptarà amb la presència dels membres del jurat.

La Comissió Avaluadora es reserva el dret de desestimar les sol·licituds amb informació insuficient a efectes de valoració.

La presentació a la convocatòria suposa l’acceptació de les seves bases. Qualsevol aspecte que no estigui previst serà resolt per la Comissió Avaluadora.

Per a qualsevol consulta o aclariment caldrà adreçar-se a Batlia/Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, c/ Ciutat, 20. 07580 Capdepera tel. 971-563052 en horari de 10 a 14 hores.

7.- Documents que cal aportar

- Fotocòpia del DNI del sol·licitant.

- Certificat d’empadronament del sol·licitant i volant de convivència de tots els membres de la unitat familiar (*)

- Fotocòpia del certificat acadèmic dels estudis i les qualificacions obtingudes, que s’avaluaran d’1 a 6 punts.

- Fotocòpia del document acreditatiu de les qualificacions de les PAU.

- Fotocòpia que acrediti que l’estudiant ha estat admès/admesa al primer curs de la universitat.

(cal entregar una còpia del pagament de matrícula).

- Certificat de la secretaria del centre en el qual consti que l’alumne no rep cap altre tipus de beca o ajut per a estudis universitaris d’alguna entitat i/o administració pública i/o entitat o fundació privada.

La presentació de la sol·licitud implica l’autorització per obtenir les dades necessàries per determinar la renda a efectes de beca a través de les corresponents Administracions Tributàries.

(*) D’acord amb el que disposa Llei 11/2007, d’accés electrònic als ciutadans als serveis públics, des de la regidoria d’Educació es farà la consulta de dades al Padró Municipal d’habitants a fi i efecte de comprovar la residència del persona sol·licitant i els membres de la unitat familiar.

 

8. Promoció i publicitat de les beques

L’Ajuntament de Capdepera, juntament amb les entitats col·laboradores d’aquestes bases, acordaran la millor forma de difusió de promoció i publicitat d’aquestes beques, a fi d’assegurar que arriben als seus possibles destinataris i públic en general.

-       Mitjans regionals

-       Web municipal

-       Ràdio

-       Agenda mensual

-       IES implicats

-       Webs o canals de difusió habituals de les empreses col·laboradores.

-       Displays

 

 

SOL·LICITUD DE BECA PER A ESTUDIS UNIVERSITARIS 2012/2013

 

DNI

Cognoms i nom

 

 

Adreça

Codi postal

 

 

Població

 

 

Telèfon

@

Data de naixement

 

 

Present la documentació per a la (marcau la casella que correspongui):

 BECA GRUP A: 4 BEQUES DEL GRUP STeH

Per a estudis d’Enginyeria, Arquitectura, Dret, Econòmiques, Empresarials, Informàtica i Medi Ambient (Ciències Ambientals, Ciències de la Mar, Biologia, etc) en modalitat de Grau o Postgrau.

 GRUP B: 4 BEQUES DE L’ASSOCIACIÓ HOTELERA I DE SERVEIS CALES DE CAPDEPERA (FIRSTSUNMALLORCA HOTELS)

Per a carreres de Turisme i Hosteleria, LADE, traducció i interpretació, comunicació audiovisual i filologies (alemanya i anglesa) en modalitat de Grau o Postgrau

 GRUP C: 4 BEQUES DE CALA EN FENOLL, S.L

Per a carreres de Ciències humanes i de la salut en modalitat de grau i postgrau.

 

Dades acadèmiques 2n Batxillerat Curs 2011/2012 + Selectivitat

 

Centre

 

 

 

Crèdits aprovats

Modalitat de Baxillerat

 

 

 

Nota selectivitat




Dades acadèmiques dels estudis Universitaris Curs 2012/2013

 

Universitats

 

 

 

 

Crèdits matriculats

Estudis

 

 

 

 

Matrícula curs complet

 

Matrícula semestral




 

Documentació aportada

 

1. ………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

2. ………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

3. …………………………………………………………………………………………………………………………………

 

4. ………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

5. ……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

6. ………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

 

 

 

 

El/La sol·licitant declara sota la seva responsabilitat que totes les dades facilitades són certes, que ha llegit les bases i accepta les condicions expressades, per la qual cosa sol·licita que s’admeti a tràmit aquesta sol·licitud.

 

…………………………………………, … de ……………………….. de 2012