Conferència "Josep Maria Llompart, un home polifacétic al servei del país", al pati de la Biblioteca de Capdepera



Organitzada per l'OCB i el SAL de l'Ajuntament de Capdepera, dilluns dia 18 de juny, va tenir lloc la conferència sobre la vida i obra de Josep Maria Llompart a càrrec de tres grans coneixedors del poeta i activista mallorquí. La conferència constà de tres parts ben diferenciades.
Després d'una breu introducció a càrrec de na Maria Àngela Melis, va parlar na Pilar Arnau, professora i crítica literària, que ens comentà alguns aspectes biogràfics de J.M Llompart apropant-nos a la seva personalitat. Seguidament va ser na Margalida Capellà, mestra i periodista, qui va ser una gran amiga de l'escriptor en els darrers anys de la seva vida, qui ens parlà del les seves idees i del seu activisme. El seu discurs  va recollir tota una sèrie d'opinions de JM Llompart  tretes de diverses entrevistes que na Margalida li havia fet, tot adobat amb algunes referències a la seva relació personal.



El darrer en intervenir va se l'escriptor solleric Antoni Serra. Antoni ens va comentar algunes anècdotes que ell va viure amb primera persona amb Llompart, aprofitant per a fer una  defensa de la Llengua catalana contra les agressions del Govern del Partit Popular.



Després de l'acte el públic va poder conversar amb els ponents i se desenvolupà una agradable tertúlia al pati de la Biblioteca, on feina molt bon estar.



Més informació http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=10263:taula-rodona-a-la-biblioteca-de-capdepera-josep-maria-llompart&catid=14:cultura&Itemid=31