Martín Martínez aconsegueix el títol de Mestre Internacional








   El campió panamericà juvenil d’escacs, Martín Martínez, ha aconseguit el títol de Mestre Internacional en el torneig internacional d’escacs First Sun Mallorca Hotels que s’ha celebrat a Cala Rajada aquesta setmana passada.
   Amb 6,5 punts ha quedat segon classificat, darrera el Mestre Internacional francès, Charles Monroy, però amb la puntuació suficient pel títol. El tercer lloc ha estat per l’argentí Claudio Javier Minzer.


Els tres primers classificats

   Ahir migdia (per dia 15 d'abril)  va tenir lloc la cloenda del torneig i l’entrega dels premis amb la presència del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Capdepera, Biel Torres, el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Fernando Martínez, el president de l’Associació hotelera First Sun, Joan Massanet, l’organitzador de la Federació Internacional d’Escacs, Juan Pedro Cerrato, l’àrbit internacional, Enrique Asensio, Manuel Carmona de Chess Mallorca, i Pedro José Bauzá, col•laborador de Chess Mallorca i figura important dins els escacs a Mallorca. 


Martín Martínez, guanyador del títol de mestre internacional

   Per part de l’Ajuntament de Capdepera i l’Associació hotelera es va regalar a cada jugador un obsequi, com a record de l’estància al municipi, i ambdues entitats varen agrair la participació en el torneig i varen comentar la possibilitat que es torni a repetir.
   Segons va explicar el president de la Federació Internacional, el torneig va complir tots els objectius esperats ja que es va desenvolupar en un entorn d’amistat amb partides “extraordinàries” i es va poder lliurar el títol de Mestre Internacional. 


Mónica Calzeta, guanyadora del premi Pedro josé Bauzá que posa vora la guanyadora

   A més dels obsequis i del títol, Chess Mallorca va entregar el primer trofeu internacional Pedro José Bauzá a la Gran Mestre Mónica Calzetta, campiona europea d’escacs, integrant de la selecció olímpica espanyola i jugador mallorquina.