"...és important que s'entengui que no és un escrit en contra dels càrrecs que dirigeixen l'ajuntament o el CE Escolar, ja que aquesta situació ja fa temps que succeeix. No obstant això, necessitem col·laboració entre club i ajuntament per a millorar el CE Escolar i les instal·lacions d'Es Figueral".
fotos arxiu


A la vista de l'ocorregut dissabte passat 17 de febrer, on l'àrbitre va suspendre el partit per deficiència en la il·luminació i que pot comportar perdre un partit per causes alienes a nosaltres, els jugadors del primer equip volem donar veu a diversos aspectes que creiem que han de tractar-se amb urgència.

Estat de l'enllumenat
Fa mesos que ens queixem a la directiva per la situació del camp, la deficiència en la il·luminació és una cosa notòria des de fa temps. No ens podem creure que ningú hagi pres mesures. Només fa falta passar pel camp a la tarda per a veure com aquest problema afecta centenars de nins i nines que entrenen. És vergonyós. Avui dia l'única cosa que ens diu la directiva és que és cosa de l'ajuntament. Realment no sabem com s'ha pogut arribar a aquesta situació. No volem responsabilitzar a ningú, ja que entenem de les dificultats en la gestió tant d'un club com d'un ajuntament, però necessitem que se solucioni amb molta urgència. Pel bé de tota la pedrera i jugadors del municipi.





Estat de la gespa
Fa temps que sentim promeses de canviar la gespa el qual té més de quinze anys d'antiguitat. Estem ja en 2024 i seguim amb la mateixa gespa, en condicions deplorables, totalment desgastat, més encara després del temporal Juliette que va tenir lloc al març de l'any passat. Tot això comporta un risc de lesió molt elevat ja no sols per a tots els jugadors que formen part del club sinó per a tots els jugadors que vinguin a jugar a Capdepera.


Bar
Des de fa molts anys és molt necessari tractar el problema que té el bar del camp.

Podem dir que tenim un bar "únic". Perquè és l'únic en tota l'illa des d'on no hi veus el camp de futbol. A més, portem més de cinc anys en què gairebé mai està obert. I només gràcies a unes certes persones, que fan un esforç econòmic i personal, s'ha pogut obrir. Tot això, tenint en compte que no té llicència per a fer barbacoes o sopars a l'aire lliure, fins i tot tenint espai i barbacoa.

Fa anys que sentim que hi ha un projecte de bar, més modern, amb llicència i situat en una altra zona del camp. Projecte que passen els anys, i tot continua igual. Un club amb 13 equips i més de 150 jugadors es mereix una cosa digna.

Estat de les instal·lacions
En general, les instal·lacions estan molt degradades i deixades, sobretot des que ja no hi ha un encarregat del manteniment.

Els vestuaris en general sofreixen d'una deixadesa important: tenen portes que no tanquen, estan bruts, amb mala olor, amb l'urinari trencat (el que ha comportat a estar moltes setmanes amb orina estancada).

Una altra situació que comporta un esment a part és l'estat dels voltants del camp:

- Banqueta trencada i foradada des de fa diverses setmanes.

- Brutícia voltants (en la graderia descoberta, en zones de pas, etc.).

- Sortida sense llums i amb els embornals en mal estat. Aquest és un tema molt important perquè sobretot a l'hivern, de nit, no es veu res, no hi ha il·luminació en la zona de sortida i, a més, s'acumula l'aigua perquè els embornals no filtren.



Les instal·lacions no estan a l'altura que es mereix el poble i sobretot de totes les famílies que formen part del nostre club i representen al municipi.

A més, el primer equip, ens hem vist amb falta de roba i equipament. Un aspecte probablement molt secundari però no menys important. D'aquesta situació s'ha informat la directiva, i, així i tot, s'ha repetit i continua afectant.

Tots els integrants del CE Escolar, des de les categories inferiors del club fins al primer equip, incloent-hi cos tècnic i afició, fan un esforç titànic per a promoure l'esport gabellí. El futbol i l'esport en general són un pilar fonamental per al municipi, formant i educant als infants diàriament. Tot aquest esforç no es veu reflectit en les condicions de les instal·lacions des de fa ja diversos anys. No entenem el motiu, i creiem que existeix falta de responsabilitat.

Entenem que s'ha arribat a una situació límit a la qual mai pensàvem que s'arribaria, i és per això que ens veiem obligats a comunicar i expressar el nostre malestar. Amb l'objectiu que es pugui solucionar i millorar.

Posem tota la nostra voluntat i esforç per a col·laborar i oferir una solució. Però necessitem que tant directiva com ajuntament col·laborin, actuïn i ajudin a solucionar-la.

Finalment, és important que s'entengui que no és un escrit en contra dels càrrecs que dirigeixen l'ajuntament o el CE Escolar, ja que aquesta situació ja fa temps que succeeix. No obstant això, necessitem col·laboració entre club i ajuntament per a millorar el CE Escolar i les instal·lacions d'Es Figueral.


Signat
Primer Equip CE Escolar