Establiments, 2 - CE Escolar, 3

Treballada i justa victòria l’aconseguida aquest diumenge al municipal d’Establiments. L’Escolar, d’Isma Venera, ha sortit altre vegada, amb el mateix plantejament tàctic, que emprà al desplaçament de Montuïri i que tan bon resultat li donà. L’equip, amb aquest sistema, gaudeix de més seguretat a la línea defensiva; guarnida ella, per tres centrals i dos laterals carrilers. Sortir a intentar que no te marquin o que te marquin el menor nombre de gols, pensam, que és el que vol intentar el “míster” gabellí, amb aquest encertat plantejament.

El partit s’ha posat molt prest de cara per als nostres interessos, doncs, en Miki Ruedas, quan portàvem deu minuts de joc, amb una excel·lent jugada, barret inclòs i, amb una sang freda digne dels millors davanters ha posat el 0-1 al marcador. L’Escolar, de forma intel·ligent i fruit de la seva disposició tàctica, s’ha fet seu el centre del camp. Amb aquest domini ha jugat molt còmode i dominant totes les situacions de joc sorgides. Aquesta empenta ha resolt que les jugades d’atac, per part dels verd-i-blancs, han estat continues. El lateral esquerrà Javi Pérez, a la treta d’una falta, estavella la pilota a uns dels pals de l’equip local. Les ocasions de gol han sigut molt clares i, sols l’encert del porter local i la falta de tranquil·litat per part nostres davanters, han fet que el marcador al final de la primera part no fos més ample. Acabar la primera part amb un 0-3 hagués estat just.

La segona part ha començat amb un altre perillós tir, per part d’en Javi Pérez, que s’ha estavellat a la creueta de la porteria local. El domini del centre del camp, als inicis de la segona part, ha estat una mica més dividit i altern. L’Establiments, conduït pel seu cervell i distribuïdor de joc, el número 24, s’ha espolsat la son que portava a sobre i, de mica en mica, s’ha anat atracant a la porteria gabellina avui, molt ben defensada, per en Robert “Keilor” que, degut a les vacances d’en López, avui ha sortit de titular. A una de les jugades d’atac locals i, després de quatre rebots, que sempre han afavorit als atacants vermell-i-blaus, l’Establiments ha posat, amb molta de xiripa, l’empat al marcador. Cinc minuts més tard i, fruit d’un penal que sols ha existit dins la imaginació de l’àrbitre, l’Establiments s’ha avançat al marcador. Ha sigut un cop baix per a les files gaballines. Malgrat el sotrac, l’ànim dels nostres jugadors no s’ha vist minvat, ans al contrari. L’Escolar volia però no podia. Hi ha hagut qualque moment que semblava que els tres punts volarien de cap al caseller de l’equip veí de Ciutat.

Els moviments a la banqueta gabellina han donat un altre versió més positiva i fresca a l’equip. Avui ha debutat Edu Flaquer, que malgrat estar baix de ritme de competició, s’ha li ha vist una gran qualitat tècnica i disposició tàctica. També ha reaparegut, després d’una fastigosa lesió, en Miquel Martí, donant solvència i seguretat a la línea dels tres centrals. L’empenta, per part dels nostres, era evident i continuada. La forma física de l’equip, de la mà d’en Jaume Moll, ha fet acte de presència i ha estat determinant per doblegar l’adversari d’avui.

Quan faltaven manco de deu minuts per al final i, en una jugada embolicada dins l’àrea local, després de posar la cama, en Miki Ruedas, amb una mica de fortuna, tot sigui dit, ha posat l’empat al marcador. Aquest gol ha donat molta empenta als verds i, han vist, amb el temps que mancava, la possibilitat de donar-li a volta al marcador. L’Escolar ha anat a per totes i, en una jugada on en Toni Miquel ha pujat a l’atac, després d’una vaselina a la sortida del porter local, ha posat el definitiu 2-3 en el marcador.

Avui crec que hem de destacar l’esforç i el saber de tot l’equip de l’Escolar per endur-se’n els tres punts en joc; per sobre de les individualitats. L'equip ha funcionat com un bloc, ben conjuntat i amb les idees molt clares. Aquesta és la manera de treballar una justa victòria.

Amb el d’avui ja son quatre els partits guanyats de forma seguida. Dotze de dotze punts... així ret molt. Ja hem tornat entrar dins dels llocs que donen la possibilitat de jugar el play-off d’ascens ,i veient la progressió de l’equip, convida a somiar la conquesta, mica en mica, de llocs més capdavanters. Ja ho hem dit i ho tornam a repetir: no serà fàcil. Cada partit és una vertadera final; la pressió serà important i el camí serà dur i ple de bonys i sotracs.

El proper partit a disputar dins d'Es Figueral serà amb el Lloret. Pots ser una bona oportunitat per sumar tres punts més. Tan de bo sigui així. Que nosaltres ho poguem veure i ho poguem contar...