En Jordi Bou és una ferma promesa del tennis mallorquí. Esperam i desitjam que continuï progressant com fins ara ho ha fet i que no es desanimi.  posseeix qualitats i una cosa molt important en aquests moments: viu, a part dels estudis, per al tennis, amb el suport de la seva família.

 
Per equips, sempre ha competit en categories superiors de la seva edat i amb els seus companys del Club Tennis Manacor han aconseguit dos campionats de Mallorca en categoria aleví i cadet i un subcampionat en categoria infantil.

Jordi Bou Sastre, va néixer a Capdepera el 20 de gener de l'any 2000, és fill de Xavier i Margarida i té un germà de 19 mesos que es diu Toni Xavier. Va començar a practicar aquest esport als 4 anys a les instal·lacions de l'hotel S'Entrador, de la mà del monitor Eduardo Gómez.

Paradoxalment, a Capdepera, sent el municipi d’Espanya que tenen més pistes de tennis per habitant, no hi ha cap club de tennis federat que tingui un grup d'entrenament dedicat a la competició, però sí que hi ha excel·lents entrenadors i també bons jugadors. Però, els que volen competir s'han de federar en un club extern o directament a la Federació de Tennis. Per aquesta raó, a l’edat permesa (8 anys) a Jordi el van inscriure al Club Tennis Manacor, en el qual segueix en l'actualitat.

A casa seva, en el carrer de la Gavina, d’es Fangar, en Jordi ens va respondre algunes preguntes.

- Quants entrenaments fas, per setmana?

- Tres dies a Manacor, a les ordres de Tomeu Artigues, i els dissabtes a les pistes de n’Aguait, amb en Biel Flaquer d’entrenador. A més, questa temporada, David Escanellas, d’Artà professor de l’INEF, te cura de la meva preparació física.

- Qui t'acompanya als entrenaments?

- El meu pare em sol acompanyar i el meu padrí Toni em ve a cercar.



- De benjamí, què és el mes destacat que vares fer?

- El primer torneig important que guanyi va ser el del "Diario de Mallorca” a l’ITM Santa Ponsa. En el meu segon any de benjamí vaig ser tercer en el campionat de Mallorca i de Balears. També cal destacar el subcampionat aconseguit en el Màster del Circuit; aquesta és una de les competicions mes destacades de la nostra Comunitat i consta de set tornejos jugats durant set setmanes consecutives, quatre d’elles a Mallorca, dues a Menorca i una a Eivissa. Els vuit jugadors que aconsegueixen els millors resultats juguen un torneig més, que és el Màster del Circuit i en el qual es decideix el guanyador.

- Qui hi participa?

- Hi participen jugadors de totes les Illes Balears, així com  alguns jugadors d’altres parts i fins i tot estrangers (l'any passat a Can Simo, Cala Millor,  hi havia jugadors de Qatar.

- Què pots dir de la teva etapa d’aleví?

- A part de guanyar diversos tornejos, el mes important per a miva ser el torneig de l'any passat disputat a Peguera, pertanyent al Circuit. Guanyar-loem suposà una gran dificultat ja que el quadre era molt exigent (solen ser quadres d’uns 60 /70 jugadors, 32 en el quadre final, després de disputar-se fases prèvies). Aquest torneig va ser tanespecial per a mi perquè vaig poder guanyar per fi a un rival que tenia molt "travessat" i al qual abansno havia aconseguit guanyar. A part d’això, va ser un torneig en què vaig jugar bé totes les rondes. Vaig aconseguir elsubcampionat del circuit de les Illes i el tercer lloc en el Campionat de Balears, cosaque va fer que em classificàs per al campionat d’Espanya de Tennis, on no vaig tenirsort en individuals, però en dobles va poder arribar a quarts de final.



- Aquesta temporada ets a Infantils? Com va, tot?

- Fins al moment no he participat en massa tornejos. A la primera part de l’any competesc  menys. A partir de l’1 de juliol comença el Circuit de les Illes Balears, que és molt exigent ja que s’ha de competir durant set setmanes seguides. Aquest any he guanyat l'Open Head SITC a Cala Blava i he estat subcampió en el Torneig Bufre de Binissalem, vaig fer quarts de final al campionat de Mallorca i vuitens en el de les Balears.

- A part del tennis, com van els estudis?

- Duc bones notes. Els meus pares són molt exigents.

- De més gran, què t’agradaria ser?

- Enginyer Industrial.

- Un menjar de la teva padrina Paula?

- Els macarrons. És molt bona cuinera.

- I de la teva iaia Margarida?

- Els canelons.

 
BEST