Mads Mikkelsen, Melissa Leo i Marisa Paredes guardonats amb el premi Evolution Vision, Evolution Icon i Honorary Award respectivament del Mallorca Evolution Film Festival, obra de Gustavo.

El festival es reconegut com un dels 50 festivals de cinema més importants del món.

7è Evolution Mallorca International Film Festival (EMIFF)

Fidel a la seva missió d'Unir Cultures-Unir Persones (Bridging Cultures-Bridging People) el certamen de cinema independent de Palma projectarà fins al proper 31 d'octubre un total de 104 pel·lícules amb l'objectiu d'oferir al gran públic l'oportunitat d'endinsar-se en un viatge per realitats culturals diverses, convergents i divergents, i descobrir a les persones que hi conviuen explorant en les emocions que nodreixen les seves relacions.

"He rebut un premi a Copenhaguen, un premi a Islàndia i és un honor rebre ara un premi a Mallorca, en aquest lloc al que sempre retorn". Mads Mikkelsen agraïa amb aquestes paraules el Evolution Vision Award, el guardó amb l'organització del festival reconeix amb aquest guardó "a un actor que inspira al públic, trenca fronteres i uneix cultures". L'intèrpret danès arrencava les rialles del públic al avançar-per recollir el guardó abans que Jaume Carrió acabés el seu discurs i el convidés a pujar a l'escenari.

El director mallorquí, premi Goya al Millor Curtmetratge d'Animació per 'Woody & Woody', va ser l'encarregat de lliurar el premi a Mikkelsen, amb un discurs que va aconseguir arrencar en diverses ocasions les rialles del públic i de l'actor al qual anaven dirigides, " un visionari que ha demostrat predilecció pels personatges difícils, complexos, foscos ... que ha sabut compaginar com pocs les pel·lícules independents, petites, compromeses i arriscades, amb els blockbusters del moment ", va destacar Carrió.

Visiblement emocionada, l'oscaritzada Melissa Leo recollia el Premi Evolution Icon, guardó que distingeix la "excel·lent i sòlida trajectòria d'una actriu innovadora, que ha donat vida a una gamma de dones eclèctiques i fascinants submergint-se en els seus personatges per complet i regalant al públic interpretacions crues i carregades de veracitat ". El premi reconeix també "el indestructible esperit independent de Leo en l'actual indústria cinematogràfica internacional".

Molt agraïda, l'actriu destacava que "el cinema independent és el que m'ha permès assolir l'Oscar. Festivals com Evolution és per a nosaltres una comunitat que ens permet relacionar-nos i ens permet créixer ". Leo reconeixia sentir-se captivada "per la llum de l'illa, per la seva gent amigables i per la seva gran barreja de cultures, i això és una cosa que vaig a traslladar a tot el món", assenyalava.

L'estrena a Espanya de 'Funny Story' (VOSE anglès amb subtítols en espanyol), del director californià Michael Gallagher, inaugurava la Secció Oficial de Llargmetratge del festival durant la mateixa cerimònia, que va reunir al Teatre Principal de Palma a més de 500 persones del món de la política, com la consellera de Cultura del Govern dels Illes Balears, Fanny Tur; o del cinema balear i internacional, com els directors Toni Bestard, Rubén Jiménez, Joan Cobos i Yad Deen, així com un nodrit grup de representants de la societat balear.

La gala, conduïda per Melissa Aliaga Sullivan, començava amb un record per a les víctimes de les inundacions que van afectar fa escassos dies a la localitat de Sant Llorenç i a altres nuclis de la Llevant de Mallorca

La directora de EMIFF, Sandra Seeling Lipski, ha destacat que el festival va començar l'any sent reconegut com un dels 50 festivals de cinema més importants del món per la prestigiosa revista MovieMaker Magazin. El creixement del Evolution també s'ha deixat veure en les més de mil produccions inscrites, procedents de 52 països: des d'Islàndia a Bangladesh i des d'Austràlia a les Illes Balears. Així mateix, ha remarcat que el certamen celebra un rècord de pel·lícules Made in Balears, amb 26 cintes, ocupant un lloc molt destacat dins de la programació del festival.

A la gala final del lliurament dels premis tornarem a veure el famós EVO gustavià que ens projecta com a municipi a tot el món.