Dilluns, 29 d'abril, el delegat de Govern, Alfonso Rodríguez, va presidir juntament amb la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer la Junta Local de Seguretat de Capdepera amb la participació dels directors de l’ISPIB, d’Emergències, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Capdepera. En la reunió se tractaren varis temes.

Pel que fa a la seguretat en el Mercat Medieval s’informà que ja s’havia demanat reforç per incrementar la vigilància durant el Mercat i controlar les carreteres, especialment en acabar els concerts nocturns. Com a mesura dissuasòria la Guàrdia Civil de Trànsit vigilarà el trànsit de Capdepera a Cala Rajada.

També se parlà de l’estiu i de les baralles que havien tingut lloc a Cala Rajada. Certament sembla que havien estat protagonitzades per residents, però se mostrà la preocupació perquè durant l’estiu la situació sigui més complicada en afegir-se la presencia dels visitants. Se comentà que Capdepera no es considera zona d'excessos però ara mateix es troba en el punt de mira com a lloc on cal reforçar la seguretat, les forces de seguretat tenen en compte Capdepera i preveuen reforçar la presència policial, tot i tenint present altres zones amb problemes com Porto Cristo. Consideren que som zona de risc, pel tot el que ha passat fins ara.

Se comentà que  Guàrdia Civil de Trànsit  farà més controls en les carreteres d’accès a Cala Rajada, per dissuadir a la gent que ve de festa i no es troba en condicions. Segons la batlessa, na Mireia Ferrer, es tracta d’evitar el que va passar amb el Carreró de Porto Cristo «en el seu moment era tot lo món per sortir i es va degradar fins a convertir-se en lo pitjor de lo pitjor. I això és el que volem evitar».

Un altre punt que se comentà és la necessitat que els locals d’oci col·laborin, bé fent filtre per no deixar entrar a tothom  i que avisi a les forces de seguretat tot d’una que hagin incidents amb clients.

S’acordà que la policia Local havia de fer un major control dels establiment que venen alcohol les 24 hores.

També se parlà que l’Ajuntament de Capdepera s’adherís al protocol de violència de gènere. En el seu moment (devers l’any 2019), comenta Mireia Ferrer,  Capdepera se va adherir al protocol però no s’ha fet res, perquè la Policia Local no comptava amb el nombres suficient de policies per dedicar-se a les denúncies de violència de gènere i aquestes se derivaren directament a la Guàrdia Civil. Segons la batlessa, s’han compromès a tornar a signar el conveni i formar a policies perquè puguin fer atestat de violència de gènere.