"No em sent identificat amb cap estil concret... Ho tenc com a afició, com a hobby... Dibuix el que sent o allò que em ve al cap... Em sent més còmode amb el grafit".



Arran de la seva primera exposició de pintura (la podeu veure al hall del Teatre de Capdepera) hem parlat amb en José A Cast. Una conversa curta, feta durant la inauguració, mentre companys i amics sol·licitaven la seva presència i no deixaven de manifestar-li el seu suport o felicitar-lo per l'obra exposada. L'exposició l'amadrinà n'Izaskun Franco, amb unes belles paraules que trobareu a l'article de la inauguració.


Ell és de Rota, Cadis, i actualment viu a Porto Cristo per bé que ha residit a Cala Rajada uns anys. Tot allò que li costa dir de paraula, ho expresa i ho reflecteix al paper amb tot luxe de detalls. 

- Quan començares en el món de la pintura?
- Jo dibuixava des de ben petit i per motius laborals, quan vaig créixer, ho vaig deixar. Fa cinc anys, en disposar de més temps en l'àmbit laboral vaig tornar a dibuixar i ja veieu. Ho tenc com a afició, com a hobby.

- Com qualificaries el teu estil?
- No em sent identificat amb cap estil concret. Pel que fa a la tècnica empro llapis de grafit, carbonet, i pintura acrílica.


- Què et motiva a pintar, què t'inspira?
- Dibuix així com me trob en cada moment. Dibuixo el que sent, allò que em ve al cap o si escolt una cançó i m'inspira ho dibuix. Per triar una tècnica o altra depèn de com em trobi aquell dia utilitzré una o altra, però em sent més còmode amb el grafit perquè em sent més solt.

- És la primera exposició que fas, tens més obra?
- Sí, és la primera exposició que faig i estic molt content de poder-la dur a terme. He de donar les gràcies a Pere Cortada que ha confiat en mi i m'ha animat. Tinc més obres, jo vaig dibuixant i les vaig acumulant a ca meva.
Si tot va bé, hem parlat d'una altra exposició pel desembre al Centre Cap Vermell on podré mostrar més extensament les meves creacions.



- Vols afegir alguna cosa?
- Donar les gràcies a tots els que han confiat en mi i a tots els qui han vingut avui a fer-me costat.

Ja ho sabeu. Si podeu passar pel Teatre podreu gaudir d'una pinzellada de l'obra creativa de José A Cast, gaudireu i vos sorprendrà.

Moltes gràcies, seguirem atentament la teva trajectòria. Sort!