Diumenge, 21 de maig, el Mercat Medieval va omplir els carrers i places del centre urbà de Capdepera d’una munió de gent. Les previsions meteorològiques no eren gens dolentes i la gent acudí massivament, com s’esperava des del primer moment.

Les xifres avançades per l’Ajuntament parlen de  gairebé 30.000 visitants al castell e Capdepera, més de  50.000 visitants pels carrers i places  del poble que conformen el Mercat Medieval ocupades per més de 160 paradetes.

L’ambient, totalment festiu, el posà la gentada que voltà pel poble i els grups d’animació, destacant el cercaviles de la Xerabanda, amb xeremies, flabiols, tamborinos i instruments de vent que, des de bon matí,  han recorregut tot el recinte amb musiques medievals.





Podríem repetir la crònica del dissabte pel que fa a  les actuacions de carrer i cercaviles de Íxera, Chéchare o les danses de Dahlia Tribal Troupe. I els combats medievals a l’esplanada de la torre d’en Miquel Nunis, al castell.







No cal dir que les paradetes van rebre gran quantitat de visitants, destacant les de menjar que, en general, van fer feina de valent.





Dissabte i diumenge l'horabaixa, va haver un improvisat taller de llata, amb molt d'èxit, a l'església del Castell. L'associació d'amics de l'obra de pauma va ensenyar a fer peces senzilles a tothom que s'animès.



I com no! L’esperat cercavila des del castell a la plaça de l’Orient, de la Banda de Música de Capdepera.










El cercaviles de Batucap va ser la darrera actuació de carrer que també sortí del recinte del castell i baixà cap la plaça des Sitjar, anà a la plaça de l’església i acabà a l’Orient.





Per posar el tancador al Mercat Medieval 2023, a l’església de Sant Bartomeu, la Coral Gabellina i  l’Estudi de Dansa Stylo van oferir un excel·lent Concert Medieval amb danses i cançons de l’època. En Climent Crespo, com cada any, va ser l’encarregat de fer la presentació on alternaren peces musicals del coro amb danses dels diversos grups d’edats de l’estudi de dansa. Sempre amb vestits i coreografies d’inspiració medieval.







Un excel·lent punt i final per a un Mercat que recuperà el puls, amb molta afluència de públic i participació.







En acabar el concert el mercaders recollien les seves paradetes...



Com sempre trobarem aspectes millorables (malgrat l’esforç s’ha d’incrementar el tema de neteja i buidatge de papereres), l’estètica d’alguns espectacles  (què feien les barreres d’obra a l’espectacle de lluita?), i altres detalls organitzatius que ens han comentat, però que no emboiren la bona impressió general.




Recordau que l'àlbum de fotografies més gran del mercat el trobareu al facebook de Cap Vermell:



Ja falta menys pel Mercat Medieval 2024!


Nota: degut a una errada informàtica aquest article no es va activar en el seu moment. Us demanem disculpes.