La jornada de dissabte del Mercat Medieval es pot dir que ha estat ben completa, amb tots els ingredients per al gaudi dels nostres visitants.

De bon matí començà  l’animació de Nomaduk i Ixera, amb els cercaviles (matí i vespre) per tot el recinte del Mercat i diversos personatges que voltaven pels carrers.

Al matí va tenir lloc a l’esplanada del castell vora la torre d’en Nunis una simulació de combats medievals amb armadures dels segles XIV i XVI, acte que congregà prou espectadors.

Tampoc no faltaren a la seva cita, el xeremiers de Xerabanda que també voltaren pel Mercat oferint la seva música amb petits  concerts a cada plaça.

Durant tot el matí, gaudint d’un temps variable però agradós per passejar els carrers i places anaven plens. Artesans, venedors i els xiringuitos que venien menjar començaren a funcionar i vendre.



En els escenaris de la plaça des Sitjar i de sa Menjúa (pàrquing de Can Patilla) se succeïen actuacions com la de Dahlia Triabal Troupe, amb les seves danses que sempre creen expectació o l’espectacle d’animació amb música i malabarismes.

A mig dia són les paradetes de menjar les que cobren protagonisme i funcionen al cent per cent, vam veure moltes coes per comprar una especialitat o altre.

En tot moment, ja ho hem comentat el grup Chéchare rondinava per aquí i per allà amb personatges medievals d’animació interactuant amb els visitants.

Com cada any la Banda de Música va realitzar el seu esperat passa-carrers des del Castell a la plaça de l’Orient. És tot un goig escoltar la nostra banda, que arriba a arreplegar molta gent al darrere gaudint de les seves peces musicals d’inspiració medieval, enguany han incorporat “la dansa de l’ós” al seu repertori.







Al Capvespre hi hagué la trobada de xeremiers, enguany se  repartiren pel mercat així els xeremiers de Santa Maria actuaren al castell, i els xeremiers de Pollença i la Xerabanda al Sitjar i  l’Orient alternativament.

Batucat, posà ritme i alegria durant la seva marxa des del castell pels carrers de Capdepera.



I per acabar els concerts de la nit. Sembla que la intenció era crear actes multitudinaris (sense reparat en despeses) i el públic respongué omplint les places de gom a gom.

Anegats és un grup amb molta tirada i la plaça des Sitjar quedà petita, gairebé era impossible moure’s. El concert impressionant, mostrant que en Pep Álvarez i la seva banda segueix en plena forma i el seus fans continuen fidels. Per cert la col·laboració de Jannick al saxo, espectacular. Un gran concert!









Després d’una bona estona d’espera (més de 20 minuts) pel canvi de grup, O-Erra va iniciar la seva actuació, presentant la seva gira “Focs artificials”. Una actuació sorprenent amb una posada en escena espectacular i una actuació que deixà molt bon gust de boca.                                   







Acabà la nit el grup Madòna a l’escenari de la plaça de la Manjúa davant un, encara, nombrós públic que encara seguí fins acabar la vetllada.