Inauguració dia 1 de març de 2024. Dia de les Illes Balears


 

Amb motiu de la celebració de la Diada de les Illes Balears el pròxim 1 de Març de 2024, el MUSEU KAIROI ART- MUSEU DE PINTURA DE LES ILLES BALEARS es complau a convidar-vos a la inauguració de l'exposició digital que tindrà lloc DIA 1 DE MARÇ DE 2024.
 

Amb aquesta inauguració el MUSEU KAIROI ART reafirma el compromís amb els artistes moderns del Segle XX així com contemporanis del segle XXI, al servei d'una idea que es el puntal del MUSEU KAIROI ART: Posar en valor la pintura i els artistes dels segles XX I XXI de les Illes Balears, i difondre i divulgar a nivell autonòmic, nacional i internacional aquest impressionant llegat que atresoren les Illes Balears i la diversitat i pluralitat de registres que podem trobar, una  autèntica herència artística que tots tenim el deure i compromís de transmetre a les generacions futures.

Podeu accedir a l'exposició des de l'enllaç:
http://www.kairoi-art.es

O també directament des dels següents enllaços:
Catala:https://www.kairoi-art.es/andreu-maimo/
Castellà: 
https://www.kairoi-art.es/andreu-maimo-cast




EXPOSICIÓ D’ANDREU MAIMÓ A KAIROI ART DIGITAL MUSEUM 

Andreu Maimó és un dels artistes que per analitzar les seves passes en el mon artístic has de capgirar el volum de l’anima i deixar-la un ratet cap per avall, perquè hi trobaràs influències com a tot el que volguessis passar per el laboratori, però et poses davant les seves peces i a mida que les contemples es dilueixen les comparances. Andreu Maimó tan sols es sembla a ell mateix i a la seva persistència. 

Les seves obres de ceps enrevessats i d’arrels i branques laberíntiques en son plenes de la saba que el seu ofici ha traduït amb els coneixements que ha adquirit mullant-se de llum mediterrània, de rosades dels matins observant el tel que ascendeix de la terra al cel, d’empelts, de troncs, de sarments i de raïms, de virtuoses figueres, de dies sencers de treball de dones i homes de la pagesia, faci sol, vent, o pluja. 

Kairoi Art en fa un reconeixement estricte i sincer a l’escultor, ceramista, treballs gràfics, a la pintura d’aquest filòsof dels proverbis de la natura, amb una exposició que en prudència es vol dir

antològica i no per la seva immensitat, més bé per la seva intensitat morfològica. Aquesta col·lecció d’una cinquantena d’olis damunt tela, elaborats amb tècnica microscòpica en el taller de l’artista, Can Vent a Felanitx, ens duu a transitar per les extremitats dels arbres, per la terra àrida, al mateix temps que per la simple força d’un fruit a punt de brotar. 

Andreu Maimó, neix el 1946 al poble de Felanitx.

Text de Xisco Barceló.

 

Recordem que el 17 de juny  de 2022 Andreu Maimó va exposar a Sa Torre de Canyamel, i l'entrevistàrem per partida doble, parlant de l'exposició i la seva obra:
http://www.capvermell.org/index.php/fets-i-gent/entrevistes/30160-entrevista-a-andreu-maimo 
http://www.capvermell.org/index.php/fets-i-gent/entrevistes/30725-conversa-amb-andreu-maimo-i-ii 

D'altra banda en el KAIROI ART DIGITAL MUSEUM  podeu trobar l'obra de Jaume Mercant:
https://www.kairoi-art.es/jaume-mercant/