Aquest dilluns 26 de febrer es va fer l'acte de cloenda de l'exposició sobre dones científiques a la Biblioteca de Cala Rajada, una mostra organitzada per l'Ajuntament de Capdepera i que ha comptat amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.



L'exposició consistia amb una vintena de panells que conten la història de diverses dones científiques, els seus èxits i la seva influència en el desenvolupament de l'astronomia, la computació, la física o la biologia, entre d'altres camps de la ciència. Com bé diu el nom de l'exposició, són dones que han aconseguit grans fites, però per diversos motius els seus noms han estat silenciats o no han tingut el reconeixement,  mentre sí ho han tingut els seus homòlegs masculins.


 
L'exposició s'emmarca en la celebració del Dia de la dona i la nina a la ciència, que va tenir lloc el passat 11 de febrer, i que cerca posar en valor la feina i el paper de la dona a la ciència i promoure la incorporació de més dones a les carreres universitàries de caire científic o enginyeries.

A l'acte varen intervenir per aquest ordre: el regidor de Cultura, Yannick Wilken, la Batlessa, Mireia Ferrer, i la regidora de serveis socials i igualtat, Mireia Flaquer, qui va anunciar que en les pròximes setmanes es duran a terme un bon grapat d'activitats relacionades amb el 8 M, Dia Internacional de la Dona, de les quals se’n publicarà un programa. A l'acte també assistiren les biblotecàries de Capdepera que perfilaren el programa de l'11 de febrer: Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, amb un seguit d'activitats relacionades.