El passat dimarts dia 30, l'auditori del Centre Cap Vermell va acollir un concert que, tot i esperar-ne el bo i millor, va superar totes les expectatives. L'espectacle “Voicello amb el cor” va resultar un molt gratificant concert en què el duo format per la soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol va comptar amb el suport de la nostra coral, dirigida per Elionor Gómez-Quintero i amb l'acompanyament de la pianista Maria Antònia Gomis i a la bateria Agustí Esteva i Miquel Marquès. I tots plegats varen fer la impressió d'haver interpretat mil vegades plegats els temes que poguérem escoltar.


Carme Garí és una soprano de veu agradabilíssima, graduada en Cant Clàssic por l'Escola Superior de Música de Catalunya i diplomada en Magisteri d'Educación Musical (Universitat de Barcelona). Gabriel Fiol, de la seva banda, és premi extraordinari de fi de carrera del Conservatori Superior de Música de las Illes Balears i a més compositor de distints temes propis de 'Voicello”. Amb l'espectacle “Crossover Opera Pop” han actuat, a banda de les Illes Balears, a València, Anglaterra, Portugal i Itàlia. La seva és una decidida aposta per acostar la música clàssica a tots els públics, amb versions plenament actualitzades, sense oblidar el seu acostament a la música tradicional o el jazz.


Després que la coral encetàs la vetllada amb la interpretació de “Bohemian Rhapsody” de Freddy Mercuri, davant un auditori pràcticament ple, “Voicello” omplí la resta de la primera part del concert. Els poiguérem escoltar “Cançao do mar d'arrels” i “Isdra” (del mateix Gabriel Fiol), “La dama de Mallorca (popular mallorquina), “Lascia ch'io piangas” (G.F.Händel) i “Cartes d'amor i vi (Miquel Brunet). A continuació, la coral va comparèixer de bell nou a l'escenari per tal d'acompanyar el duo en la interpretació de “Summertime” (G.Gershwin), “El cant dels ocells” (popular catalana), “Barcarolle” (Offenbach) i “The Phantom of the Opera” (A.LL.Webber). I encara hi va haver temps perquè ens regalassin la interpretació de la bellíssima “You raise me up” (B.Graham&R.Lovland).
 

Sigui perquè els temes escollits són d'aquells que el públic es fa seus des de la primera nota, sigui perquè la interpretació de tots i cadascun d'ells va assolir fites de gran perfecció, allò cert és que el resultat final va ser immillorable i el nombrós públic assistent així ho expressà tant amb els seus aplaudiments com en els comentaris postconcert. Un concert dels que fan afició i que ha significat la segona actuació de “Voicello” en el nostre municipi (fa dos anys tenguéren presència al mercat medieval). Esperam que no sigui la darrera, ja que saben que aquí hi tenen una coral disposada a recolzar-los amb solvència.
 


Enhorabona a tots.