El passat dimarts 16 d’abril es va fer entrega dels premis als guanyadors del primer concurs de joves compositors organitzat per l’Escola Municipal de Música de Capdepera.

Des de fa tres anys l’equip docent de l’Escola organitza una sèrie d’activitats entorn a la composició per tal de fomentar la creativitat de l’alumnat i el posterior assoliment dels objectius i continguts del llenguatge musical aplicats al propi instrument. Enguany, i a petició del mateix alumnat, s’ha organitzat un concurs de compositors on s’han valorat les composicions de tots els alumnes participants.

Els alumnes inicien el seu procés creatiu a la sessió de llenguatge musical. Després de setmanes de treball i una vegada finalitzada, aquests revisen individualment amb el seu professor d’instrument l’adequació tècnica de la seva composició.  Posteriorment es varen organitzar audicions obertes al públic on els joves compositors pogueren mostrar els resultats de la feina feta.

Les categories es varen repartir d’acord als quatre nivells d’elemental de l’Escola. El concurs era una iniciativa interna del centre, per la qual cosa només hi podien participar alumnes matriculats al mateix centre. El jurat estava format pels mateixos professors de llenguatge de l’Escola de Música i els premiats reberen un petit obsequi musical de Casa Martí.

PREMIATS

1R NIVELL D’ELEMENTAL

Toumany M. – Trombó amb la composició Superduke

2N NIVELL D’ELEMENTAL

Lucas C. – Guitarra amb la composició El Petit Músic

3R NIVELL D’ELEMENTAL (EX AEQUO)

Toni M.  – Flauta amb la composició El Cucurucho

Aina M. – Trompeta amb la composició El Cant dels Ocells

4T NIVELL D’ELEMENTAL

Elionor M. – Piano amb la composició Tots som iguals