Dissabte 30 de març , amb motiu de l’inauguració  de la Mostra d’Arts escèniques, vam poder gaudir de  l’obra del pollencí  Josep-Pere Peiró, “Set maneres de ser Hamlet”. Ja des de l’inici l’autor/intèrpret  arrancà l’obra duna forma desenfadada i original, interrelacionant-se constantment amb el públic.

A partir d’una escena de l’obra de Hamlet, sempre en clau d’humor, l’actor fa un repàs a diverses tècniques interpretatives  des de l’època medieval a l’actualitat. Amb a penes un canvi de perruca, l’actor canvia de registre i ens mostra com canvia l’interpretació. Això sí amb comentaris constants, que treien el somriure (quan no unes rialles fresques!) al públic. No de bades l’obra esta pensada com una comèdia, plena de comentaris àcids i una bona dosi d’ironia.

Realment, els espectadors, ens vam veure sorpresos amb la gran interpretació de Josep-Pere. Cal recordar que va ser premi a la millor interpretació masculina de l’ATAPIB 2018.

L’obra passa per distintes èpoques  amb uns estils teatrals característiques (el fet que fos el mateix bocí de l’obra de Shakespeare  facilità la compresnsió), des del “Gramelot” medieval, el teatre francès, el mètode Stanislavski, l’Actors Studi del segle XX i  la modernitat performativa actual.

No faltà una reflexió de com  un text i un autor arriba a ser un clàssic, i com se reactualitza constantment.

Amb un final delirant (i molt divertit) , públic acabà en peu fent mamballetes com cal. L’actor s’ho mereixia, ens va fer passar una tarda ben divertida.