Més de 600 persones han interactuat en l'emissió i més de 1000 reproduccions a les 12 hores de la presentació


Fer la crònica social d'una presentació virtual no és gens fàcil, si més no, és innovadora. Tots sabem del carisma social que te en Biel Flaquer "Barona" i aquesta emissió ho tornà demostrar. Una xerrada molt interessant que deixà palesa la necessitat d'investigar i documentar el nostre passat més recent. Diuen els manuals que la improvisació és allò que més es prepara. Semblava una improvisació per què els participants s'ho havien preparat a consciència i per això, a més, es permeteren un to distès i proper.

Joan Cabalgante, a les regnes de la presentació, establí un marc general, centrà el tema i donà joc a la resta de participants. Miquel Llull, instigador necessari de la publicació d'aquest llibre, posà el punt irònic, va contradir l'autor en diverses ocasions i reivindicà Curaçao com a lloc de confinament i posà en evidència, una vegada més, la síndrome anti-capitalista de Cap Vermell al posar un llibre al mercat per sota del seu preu. Paco Galian, que de jove va fer un seguiment exhaustiu d'aquesta "moguda gabellina", recordà moments i passatges per a la història.

Per la seva part, Biel Flaquer "Barona", autor del libre, explicà que certament, aquest és un CD d'un enregistrament d'una maqueta inèdita que està acompanyada d'un llibre. Per no haver de cantar en directe, envià 5 minuts abans de començar dos excel·lents vídeos que les teniu al final d'aquest article. Un, on canta una cançó del repertori; i l'altre, ens parla d'un llibre: "Contes per a nins i nines políticament correctes". No pogué intervenir en directe Toni Guiscafrè, autor de l'epíleg, tot i que ens seguí des de la seva plataforma digital mostrant el seu suport i felicitant a Cap Vermell per l'acte en sí.

Finalment, quedàrem convocats a sa Cervisseria, en poder, per fer la presentació cervesa en mà, i poder comprar el llibre a un preu ridícul.


Qüestió a part fou la realització tècnica. El dia abans es va fer una prova per tal d'ajustar tots els elements, sobretot el so. Amb l'ajut de diferents seguidors (que passaven en aquell moment per la nostra plataforma) aconseguirem afinar l'emissió que em principi havia de durar 30 minuts. Però la prova sols va ser de 10 minuts.
La primera part de l''emissió fregà la perfecció tot i que no sabíem que es generaven automàticament per part de facebook uns subtítols en italià. Pèro la falta de memòria al telèfon va fer que al minut 23:33 hi hagués un tall que ràpidament es subsanà sense poder evitar els sotracs pertinents i els girs de càmera. El responsable Pere Cortada. 

Cap Vermell ha quedat gratament satisfet d'aquesta primera experiència, convençuts de que tendrà continuitat. Agraïm als que ens seguireu en directe amb els vostres comentaris i esperam brufar el llibre-CD amb tots vosaltres a sa Cervisseria. 

A continuació teniu els enregistraments de Biel Barona: