"...There comes a time
When we heed a certain call
When the world must come 
together as one..."

Lletra de We are the world, USA for Africa

Per Llorenç Tous 

Avui m'han enviat de Mallorca una foto de SES UFANES de Campanet rajant les aigües que ja ni els caben dins el seu interior i les donen alegrament a les terres de Campanet. Fa temps que amb un grup de l’Estol Vidalba anàrem a contemplar l’espectacle i escoltar el seu concert.PENA DE MORT

“ A Don Damián, una de las coses  que el feien més content era que haguéssim  comprat una finca exuberant, amb molts de pins, mentre a la casa que hi havia devora només n’hi havia dos  o tres”. L’arquitecte, de fet, havia insistit que compràssim una finca amb molts de pins...

- Heu trobat una finca amb molts de pins –insistia-. Els pins constitueixen una de les característiques més boniques de Cala Rajada. Durant molt de temps ningú s’adonà d’aquest fet i molts de pins foren talats indiscriminadament, fins que la seva disminució es començà a fer evident. Avui, el seu valor s’ha incrementat fins ea punt que ningú no compra un tros de terra sense que n’hi hagi qualcun. “


Senyor ahir

Aurelia Canaan


Imatge Bernat Amer"...en situacions de crisi personal o social, les sectes proliferen, alhora que també el pensament sectari. Preguntat sobre el que parlam, m'aclareix que en aquesta època de pandèmia, han proliferat tota mena d'explicacions de caràcter conspiracionista perquè davant l'incertesa necessitam respostes, encara que siguin estrafolàries".

EN LA CAÑA

Del Llibre Casialgo de Marce López Sirer


Les onades de contagis associades a moments temporals, com ara les festes de Nadal i d’altres, poden ser indicadors del tipus de societat que formem?

Mateu Garau Flaquer "Bessó"


GAIA DE LEVELOCK

Jaume Fuster Alzina
Tzvetan Todorov: Una tragèdia francesa"La funció de la ciència és servir a la recerca de la veritat. Emprar la ciència per a arribar a decisions per majoria significa tallar l’arbre del coneixement."


CHISPEANDO AL SOL 


(Dado un verano cualquiera de esos veranos de nuestros lares)
 Del Llibre Casialgo de Marce López Sirer"Històries, curiositats i tradicions de Mallorca", de Gaspar Valero i Martí, nombre 61


Sibil·la de Capdepera. Caterina Barceló Orpí. Clicau  l'imatge per escoltar-la.

La Biblioteca del Golea (33)  
 
 
Me rodeo de libros,
son tantos que me están creando problemas
Albert Herranz, Geografía interior (Tenerife, 1994)
 
La taula en la qual estan tots asseguts és plena de botelles i quan un got és buit immediatament una mà obre una de les botelles i el torna a omplir.
Sitg Dagerman, «Jocs nocturns», a 7 contes suecs, versió catalana d’Albert Herranz (Palma, 1999)

 
Miquel Llull
Bibliotecari del Golea
desembre 2020
Júpiter i Saturn es veuen junt a la posta de Sol


per Rafel Bisquerra


"Perdre l’esperança és el pitjor que et pot passar en aquesta vida". 

«L’infern és viure el patiment sense tenir esperança de superar-lo»" La situació a Mallorca és greu i preocupant. Hem passat de 200 a quasi 300 casos al dia i estan pujant els ingressos ( hospitalaris)... i els contagis creixen molt ràpidament"
Mélanie Perpiñá del Campo 

Psicòloga i terapeutaSón vàries les dones entre 40 i 50 anys que em venen a consulta per haver perdut la xispa amb la seva parella. Quan els hi demano què és, segons elles, el que no funciona em contesten “El meu home ja no es cuida”. 

DIOS


 
 Del Llibre Casialgo de Marce López Sirer