La signatura del pacte PP-Més per Capdepera ha tingut molt de ressò als mitjans de comunicació de les illes, tant al la premsa escrita com a IB3-TV i IB·Ràdio.

També han reaccionat els partits polítics. Des de l’executiva de Més per Mallorca, s’ha emès un comunicat i el seu coordinador, Lluís Apesteguia, ha fet una declaracions que mantenen la mateixa posició contraria a la signatura del pacte.


Per la seva banda el Partit Popular recolza el pacte de Capdepera en tots els seus termes.

Avui a les 20 hores el PSOE ha convocat una roda de premsa per valorar-lo, amb declaracions de la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca i portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el portaveu de l’Agrupació Socialista de Capdepera, Rafel Fernández.

Comunicat de l'executiva de MÉS per Mallorca:

" Benvolgudes companyes,
Benvolguts companys, 

L’Executiva de MÉS per Mallorca hem mantingut setmanes de diàleg amb els regidors i les regidores de MÉS per Mallorca a Capdepera i representants de la seva assemblea local. 

Després d’escoltar i entendre les seves consideracions des del punt de vista estrictament local, l’Executiva ha votat i comunicat de forma contínua i reiterada als companys i les companyes de Capdepera que en el marc polític general actual no es podia acceptar un pacte i un govern conjunt amb el Partit Popular mentre aquesta formació tengués pactes i governs conjunts amb VOX a nivell autonòmic, insular i a tots els municipis on això ha estat possible, perquè el Partit Popular havia decidit normalitzar i implementar les polítiques antimallorquines, antidemocràtiques i antisocials de l’extremadreta. 

En qualsevol cas, també es va informar als companys i les companyes de Capdepera que si aquest pacte s’arribava a signar no es podia dur a terme en nom de MÉS per Mallorca, i que per tant els regidors i les regidores haurien de fer-lo en condició de no adscrits. 

Malgrat això, divendres vàrem ser informats que els regidors i les regidores de MÉS per Mallorca a Capdepera havien decidit subscriure l’acord i conformar un govern conjunt amb el PP de Capdepera, sense complir amb la prescripció de no fer-ho com a regidors de MÉS per Mallorca ni passar a la condició de no adscrits. Aquest pacte s’ha signat avui. 

Per això, des de l’Executiva de MÉS per Mallorca i per unanimitat s’ha decidit: 

1) Comunicar a l’Ajuntament de Capdepera que els fins ara cinc regidors i regidores de MÉS per Mallorca han deixat de representar aquesta formació en el consistori gabellí i que per tant han de passar al grup mixt. 

2) Comunicar a l’Ajuntament de Capdepera que, mentre aquesta formació no tengui representants al consistori gabellí, es procedeixi a dissoldre el grup municipal de MÉS per Mallorca a l’Ajuntament de Capdepera. 

Vos podeu imaginar la dificultat no només política sinó també emocional a l’hora de prendre aquesta decisió. Esperam poder treballar en el futur proper per a reconduir la situació. 

Atentament,

 Lluís Enric Apesteguia Ripoll
Coordinador General

Jaume Alzamora Riera
Secretari General "


Els regidors de Més per Capdepera tenen previst recórrer aquesta decisió, insisteixen que ha complert el mandat de l'Assemblea local i el pacte recull els principals punts del programa electoral .