És millor no manifestar-se

 













Hi ha una dita castellana que diu: “entre todos la mataron y ella sola se murió”.

Com a treballador d’hoteleria em sento realment acollonit amb el que ens està caient a sobre.
Per una banda, la crisi mundial que ens afecta a tots per igual.
Per altra banda, en Zapatero and Company abaratint l’acomiadament i fent reformes laborals i fiscals que, com sempre, a qui més perjudiquen és als més dèbils.
A nivell balear, una legislatura d’allò més divertida, en què ja duim tres o quatre consellers de turisme. La conselleria que més estabilitat i serietat hauria de transmetre sembla més una casa de putes que una altra cosa.
I ara, per acabar d’arreglar el tema, vénen els figures de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera (que, com tota associació, només representa els seus associats, i no a tots) i es treuen de la màniga una manifestació que no farà més que acabar d’embullar la troca.
Ho dic perquè els que vivim aquí tenim clar que la platja de cala Agulla no està en el seu millor moment i que ha de menester mà de metge, però això ho sabem nosaltres i qualque turista que fa 20 o 30 anys que ens visita (i que segueix venint).
Els que no saben que Cala Agulla està en es seu pitjor moment són els potencials turistes que, en un moment donat, es poden decidir per venir a passar els seus dies de vacances amb nosaltres. Pero si no ho saben, ho sabran…
Està molt clar que l’endemà de la manifestació sortirem a les portades dels diaris espanyols, alemanys, italians, etc… I és més que probable que els titulars siguin catastrofistes, exagerats i que distorsionaran la realitat d’una manera que no ens farà cap favor.
Això farà que gent que ja ha fet la seva reserva es replantegi canviar de destinació.
Això farà que gent que encara dubta d’on anar no es decidesqui pel nostre poble.
Això farà que les agències de viatges que venen vacances de “last minute” no apostin per vendre als seus clients una destinació amb platges “sense arena”.
En definitiva, que aquesta manifestació ens farà més mal que una altra cosa.
A dia d’avui, l’únic que podem fer, com a mesura d’urgència, és no acudir-hi i intentar que passi el mes desapercebuda possible.

Un veïnat acollonit