Mai, un mercader o un venedor, dejectaria o trobaria faltes a la mercaderia que vol vendre










El proper divendres, tenc entès que es vol fer una manifestació per part de l’associació hotelera, reclamant l’aportació d’arena a la platja de cala Agulla. I tot i que tenen raó per estar empipats, potser no és la millor manera de mostrar la seva disconformitat amb la manera com s’ha duit la resolució del problema per part de les administracions involucrades .

Dic això perquè, en el meu pensar, mai, un mercader o un venedor, dejectaria o trobaria faltes a la mercaderia que vol vendre. Per exemple, un mul que fos tort de l‘ull dret, a l’hora de vendre’l, el mercader  diria  que per la dreta no hi ha por que s’espanti.


El nostre municipi és mes que cala Agulla, tot i que estic d’acord que la imatge més coneguda és la d’aquesta platja, però també ens hauríem de plantejar quina platja volem. El fet de tenir o no arena depèn més aviat del temps i de les correnties. Enguany, a Son Moll hi ha hagut una aportació natural i un creixement de la seva superfície. Cala Agulla està dins una reserva marina i les actuacions estan tassades per part de diferents administracions, i una solució com la feta a sa Font de sa Cala, fa uns anys, ara estaria fora de lloc. Queda poc marge de maniobra per a millorar el volum d’arena i el que es vol fer és una solució puntual i temporal, com tots sabem.


Però el que volia dir és que fer segons quin renou no pot ser bo per a la imatge del destí turístic que és el nostre municipi. A la premsa, al final, li interessa més la polèmica que ser objectiva en el tractament de la notícia, i la manifestació és donar peixet per fer polèmica, cosa que no ens beneficiarà en res, i fins i tot pot ser manipulada per qualque destí competidor, ja sigui de Mallorca o de fora. Recordau del pamflet publicat  als diaris amb motiu de la Reserva Marina?

Lo mes convenient seria continuar fent feina amb les administracions, amb fermesa, sense fer massa renou de cara al públic però exigint la solució més adient, i no fer una manifestació que pot tenir un ressò que no sigui el desitjat.