Nacionalitzada espanyola i mallorquina d'adopció, m'encanta el nostre paisatge costaner i avui he dit prou...         

  


Cansada ja, any rere any, de veure més monticles de pedres, que ja arriben a l'altura d'un metre, per tot el Parc de Llevant, avui m' he posat en feina.

Des de cala Mesquida cap a cala Torta, he estat jo!

Per a aquells a qui agrada fer d'"artistes contemporanis" o "fer-se la foto" o per als que diran: "no molestava a ningú o era bonic", he de dir que sí que fa molt de mal a la natura.

Diario de Mallorca: Es tracta clarament d'una moda amb cert impacte ambiental. Una pràctica que pot afectar el medi i ocasionar erosió.

Menorca Local: La creació de monticles de pedres es va estenent per l'illa sense que la gent sigui conscient de l'impacte en el medi i l'erosió que ocasionen. El que era un fenomen esporàdic s'està convertint en una pràctica massiva.

Diari d'Eivissa: Per a l'expert, aquests munts de pedres «alteren el sòl i la seva morfologia a escala local». El problema d'aquesta acció humana és que afecta el territori per la «continuada modificació del sòl a base de retirar i amuntegar pedres». El geòleg adverteix que «tot i que l'erosió del sòl sembla insignificant, l'ús de pedres per a crear munts genera una desestructuració del sòl».

IB3: https://www.youtube.com/watch?v=ijt4VQJ7goo

Nacionalitzada espanyola i mallorquina d'adopció, m'encanta el nostre paisatge costaner i avui he dit prou. Ja està bé de fer coses només per l'egoisme humà i de voler deixar la nostra mala petjada en tot. Ja està bé de contemplar i deixar fer, perquè si no ho evitam i ho anam deixant és que ho estam acceptant i consentint! Avui una mare francesa em preguntava per què feia el que estava fent, i un senyor, en castellà, va dir: està pirada. Però si ho deixam any rere any la costa es converteix en el que altres volen per a treure's la foto. Serà un altre mal reclam turístic? Siguem molts o pocs els que anem passejar per la zona, ajudem perquè la natura segueixi el seu curs i donem una "bufada" a aquests monticles de pedres quan apareguin de nou, perquè si no ajudam nosaltres a conservar el Parc de Llevant, qui ho fa ?

Per a les poques autoritats que passegen per aquí: ja que aquest any han posat senyalització nova per a senderistes, no estaria malament posar un cartellet demanant que no es facin aquestes "escultures", perquè, si no, quan el sòl quedi erosionat, no sé on aniran els senderistes I informin més sobre les males pràctiques, ja que de vegades la gent ho fa per ignorància.

Quan vaig acabar el meu passeig ja no hi eren...