El gran desplegament de regidors i altres càrrecs polítics a cada presentació genera preguntes


Dimecres 30 de novembre de 2016, centre Cap Vermell, Cala Rajada. Convocatòria a les 12:30 h per a la presentació de la voluntat de reparar el dic del port de Cala Rajada i reordenar els usos de l’esplanada on hi ha la benzinera i altres instal·lacions. La presentació s’endarrereix uns vint minuts perquè un dels polítics arriba tard. La seva intervenció, finalment, només aporta un discurs polític, sense cap caràcter tècnic, la qual cosa fa pensar:

1 Feia falta que aquesta persona vingués amb presses? Feia falta que vingués...?

Presentació clara i concisa dels problemes que presenta el moll de Cala Rajada i les conseqüències en les aigües interiors a causa de l’embat de les ones en dues situacions de vent. Mitja hora d’explicació tècnica ben presentada per un càrrec... polític? que fa bé la seva tasca de presentació.

Vuit o deu minuts de preguntes per part d’alguns assistents amb respostes clares i concises de la persona que ha fet la presentació.

Trenta o quaranta minuts llargs de passeig pel moll, aparentment per veure in situ els problemes. Mar en calma, poc vent.

2 No seria millor venir a fer la visita in situ un dia de mal temps? Potser ja l’han fet... o la faran els enginyers que hagin d’esbrinar la solució del problema.

A la sala del centre Cap Vermell, durant la presentació, hi devia haver unes cinquanta persones. Entre veïns, representants d’entitats interessades en les obres del moll i representants de premsa trobàrem de 10 a 15 càrrecs polítics entre els regidors del partit que governa l’ajuntament i el batlle de Capdepera, la presidenta de les Illes Balears, el gerent de Ports de les Illes Balears (qui va fer la presentació), i altres càrrecs polítics i personal de protocol.

Tenint en compte que una persona va fer la presentació, assistida per una o dues persones més, i que la majoria dels polítics presents no va obrir la boca, podem seguir preguntant-nos moltes coses:

3 Els polítics assistents que no van obrir boca, fan de claca, estan en pràctiques o “fan feina” per tal de baixar els índex d’aturats del país?

4 Assistien a l’acte en horari de descans laboral? Aquestes sortides, impliquen dietes per desplaçament? (en referència als qui van venir de Ciutat).

5 La persona que va fer la presentació, necessitava estar tan acompanyada? No semblà insegur en la seva explicació en cap moment, ni tan sols quan l’ordinador li va fer una mala jugada i la presentació va desaparèixer de la pantalla.

6 Se suposa que els polítics de Ciutat van aprofitar el seu viatge per altres tasques “productives”  en l’àmbit administratiu que gestionen. O no?

En el sector privat, els empresaris i els treballadors han d’ajustar els horaris laborals per tal de millorar la rendibilitat. Els impostos i altres càrregues econòmiques minven els guanys dels engranatges que generen la productivitat del país. Això significa reduir la riquesa d’uns i altres.

7 Quin exemple es dóna amb aquest comportament dels polítics i del sistema, a empresaris i treballadors?

8 D’on surt el salari dels polítics, sinó de la butxaca dels empresaris i dels treballadors?

9 Com es mesura la rendibilitat i la productivitat dels càrrecs polítics? Es mesura?

10 Algú té respostes?

Em temo que, com diu el Sr. Bob Dylan, les respostes són en el vent.
Campi qui pugui.