Image

GESA 7 - CAPDEPERA 0

RODA DE PREMSA

SOBRE EL CABLEJAT ELÈCTRIC

PREFACI:

 

 Sostenibilidad

Cumplimiento de nuestros compromisos

La sociedad. Compromiso con el desarrollo de las sociedades en las que operamos.

 

El arraigo en los entornos sociales de los territorios en los que está presente es uno de los valores característicos de la trayectoria empresarial de ENDESA. Este arraigo se manifiesta en su voluntad de llevar a cabo sus actividades industriales y comerciales en esos entornos de acuerdo con los principios del Desarrollo Sostenible,  lo que implica  fundamentalmente, entre otros aspectos, suministrar en ellos un servicio seguro y de calidad y, sin menoscabo de lo anterior, tratar de cooperar con ellos mediante acciones destinadas a fomentar su desarrollo económico, cultural y educativo, cubrir algunas de sus necesidades básicas, o colaborar en la vertiente social de la conservación medioambiental.  

 

CRONICA D’UN FRACÀS ANUNCIAT

o 

GESA 7  -  CAPDEPERA 0

 

Si fossin temps religiosos, els polítics ens haurien parlat de resignació, conformitat, que la felicitat la trobarem al costat de Nostre Déu Pare, no prement un botó i au, llum!; ens haurien parlat de renúncia i submissió. Llàstima de secularització!

Després de sis anys de lluita ens han parlat de sentències del Tribunal Superior de Justícia, d’ordenances fiscals reguladores, de reglaments d’estabilitat pressupostària, de finançament supramunicipal i que l’Equip de Govern, conjuntament amb la Direcció General d’Energia i Gesa donen per bo el cablejat aeri fins a la subestació del Polígon de Capdepera.

Queda el regust amarg de la derrota després de molt lluitar, queda clar; però també aquest anar a la guerra alegrement, fora que els generals passin revista a les tropes. Estan les cotes ben sarzides?, les espases ben esmolades?, tenim prou pinso per als cavalls?, estan les corrioles de les catapultes ben untades?, amb quins aliats comptam? Ara sabem que les Conselleries ens han deixat a l’estacada, que la legislació afavoria la causa contrària, que el pas del temps jugava en contra nostre: 600 famílies afectades, 40 vivendes socials sense estrenar, la piscina mancada d’energia, la residència…

Fins quan es pot resistir sense estratègia ni tàctica? I el popolo minuto, mirant-s’ho des de fora, mai n’ha fet causa, sobretot quan s’assabentà que hauria de pagar el soterrament. Ni tan sols els directament perjudicats formen bandes d’ arrabiati. Els generals no necessiten del poble i aquest passa d’aquells que ara temen que els demani comptes, no per voler protegir el paisatge, sinó per la manera confiada d’entrar en bregues sense encomanar-se a Déu ni a Maria. Dia 12 de febrer, dimarts, festivitat de santa Eulàlia, de l’any de gràcia de 2008, a les 13 hores, en el Saló de Plenaris de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Capdepera, últim comunicat de guerra. Per a més informació, acudiu a Internet.

Ui, perdó! Si Internet som nosaltres!