Arriben turistes i comença a canviar la fisonomia del municipi. El mercat de dimecres a Capdepera tengué una nova dinàmica.


La gent comença a fer una alè. Sembla veure el final del túnel. Comencen a cridar, dia si i dia també, treballadors a la feina. El malson s'acaba. Les terrasses dels bars s'omplen de gent. També augmenta la brutor (com ja denuncià algú). 



Dimecres, al mercat de Capdepera i al castell es notà una activitat inusitada. Més gent. Més placers. Més optimisme. Comença la temporada turística. Més de la meitat d'hotels ja han obert. S'espera un juny al 70% del que va ser el 2019 (abans de la pandèmia). A Capdepera poc li afecta les restriccions de vol britàniques a les Illes. 



A l'aeroport de Palma estan programades 1.488 operacions d'arribada i sortida entre aquest divendres i diumenge, que són 347 més que el cap de setmana anterior. D'aquests vols, 415 són nacionals i 1.073 internacionals. Una part significativa de turistes lloguen cotxes i van a vivendes vacacionals, cosa que els fa més visibles. 

La majoria dels vols amb destinació a Mallorca procedeixen d'Alemanya. La majoria de vols que aterren a Son Sant Joan vénen de ciutats alemanyes com Berlín, Bremen, Colònia, Hannover, Munic, Dresden, Hamburg i Frankfurt.



Esperam, pel bé de tots, que els valors COVID de contagi es mantinguin tan baixos com ara i que comenci una nova dinàmica cap a la sostenibilitat del sistema.