A manca de la Fira del Llibre, que altres anys és el centre de les celebracions del Dia del Llibre o de la Diada de Sant Jordi, s'ha confeccionat un programa d'activitats a les biblioteques  amb conta-contes, presentacions de llibres i el lliurament dels Premis Ploma de Ferro. Enguany la Fira del Llibre hagués arribat a la 20a edició.
 
El dia 23 d'abril, el programa diguent-ne "oficial" es va centrar en el lliurament dels Premis Ploma de Ferro a un acte que se va celebrar al castell de Capdepera, a l'esplanada de l'església. Aquest acte va consistir en el lliurament del primer concurs de punts de llibres, que organitzaren les Biblioteques de Capdepera amb l'IES Capdepera. El concurs ha estat guanyat per Daniela Rodríguez Ajates, amb un preciós dibuix que recull la síntesi de l'any passat: el virus de la COVID-19, i les mesures protectores.





Pel que fa al Premi Ploma de Ferro, que ja ha arribat la 28a edició, cal comentar el gran èxit de participació, fet que demostra la consolidació del concurs. Per contra, dissortadament cal destacar que enguany no ha hagut la categoria Juvenil.



Carme Sureda va ser la guanyadora de la categoria local. Després de rebre el guardó va dirigir unes paraules al públic assistent agraint les paraules del jurat i comentant que la seva narració estava dedicada a la seva padrina i les altres dones que han han obert camí a la seva generació. La seva narració curta s'anomena "Alenar".


Clica per escoltar la notícia a IB3

A la categoria adulta la guanyadora va ser Eva Moreno  Bosch que, malgrat no assistir presencialment al lliurament dels premis, va enviar un missatge donant les gràcies pel premis i comentant el tema de la seva narració curta "Sota els cèrcols de l'aigua". Qui si va ser present va ser Anna Folch, guanyadora del segon premi amb la seva narració  "Lletra de pal", qui també va mostrar el seu agraïment pel premi i animà a seguir fent feina per la cultura.



L'acte, que contà amb una bona presència de públic, va ser retransmès en directe i comptà amb la part musical del grup "Onada", que oferí un deliciós concert. Una gran sorpresa musical, que posà la cirereta a l'acte.



Els regidors de Cultura i Educació, la bibliotecària i la tècnica del SAL van ser els encarregats de lliurar els premis.

El mateix divendres la llibreria "Lletres i fils" va treure els llibres al carrer.



Dissabte no hi havia cap acte "oficial", però pel matí "Llibres i fils" seguí la venda de llibres a les paradetes i organitzà un conta-contes al voltant de l'obra "El petit príncep", a l'inici de les escales del carrer Pla d'en Cosset. Els nins i nines ( i pares i mares) assistents van gaudir de la història contada per na Yasmin Ferrer amb molta desimboltura.







Antonio Miguel Muñoz, Biel Mir i Yasmin  Ferrer, que enguany han publicat llibre, van assistir per participar de la festa del llibre i signar els seus llibres.