Afirma que: "la Sra. Calvo se rió de la petición, por encontrarla absurda".

clicau damunt la portada per llegir tota la carta


Continua l'absurda i mediàtica polèmica al voltant de l’actuació de la Guàrdia Civil davant l’agressió a dos policies locals de Capdepera, el passat dia 2 a Cala Rajada. Com va anunciar el batle en declaracions a la sortida de Delegació de Govern s'ha adreçat al ministre de l'Interior, Grande Marlaska, i al defensor del poble, Fernández Marugán, amb idèntiques cartes on els demana "es procedeixi per l'autoritat competent a ordenar la pràctica d'una informació reservada per a l'aclariment dels fets, i en cas d'observar-se irregularitats, la determinació dels seus presumptes responsables i la procedència d'iniciar o no el procediment sancionador".

A la carta introdueix dos elements nous: que no va esmentar en calent a la sortida de la reunió: un, l'acusació cap a la Delegada del Govern a les Illes, Aina Calvo, de que se'n va riure de la seva petició; i. dos, després d'una extensa exposició d'articles de la Llei Orgànica 12/2007, de 22 de octubre, del règim disciplinari de la Guàrdia Civil, una acusació implícita de que "els fets descrits podrien ser constitutius de faltes disciplinàries per part del cos de la Guàrdia Civil".

Dels documents remesos pel departament de premsa no se'ns han adjuntat, com als escrits, l'informe redactat pel Subinspector en cap de la policia local. 

A partir d'aquí, i com ja expressàrem en el darrer article al respecte, la situació és esperpèntica. Una sortida cap endavant que en res beneficia ni al batle, ni a la policia local, ni a la guardia civil ni al municipi de Capdepera; que per cert comença a estar en boca de tota Mallorca amb un to de burleta sarcàstica. 

No entenem el perquè el batle fa una sortida cap endavant i continua atiant llenya al foc d'una situació gens clara en l'actuació municipal i més quan ha menyspreat al col·lectiu policial en totes les seves reivindicacions i, sobretot, en la cobertura d'una plantilla totalment insuficient.

Creu, certament, que el ministre de l'Interior atendrà les seves demandes en contra de la Guardia Civil o que desautoritzarà la Delegada del Govern? Sobretot quan existeixen diverses llacunes processals com quan els policies locals negaren inicialment que els agressors els haguessin pegat i que sols ho feren al veure les imatges del vídeo. O quan la Guardia Civil el mateix vespre de dia 2 d’abril, en presentar-se a les dependències de la policia local, per tal que se’ls donàs la filiació dels agressors, els municipals es negaren a donar-lis, segons resa l'atestat i així en deixà constancia el Diario de Mallorca de diumenge 18 d’abril i que, per cert, ningú ha respost.

Vés que en qualsevol moment tot l'afaire no se li giri en contra. També el senyor batle hauria de contestar a dues preguntes al respecte: 
1. Si la dotació de la Guardia Civil a Capdepera és insuficient, perquè no ho denuncia?
2. Perquè no ha convocat al llarg de dos anys la Junta de Seguretat, tal com li demanà la sra Calvo?

I al final, hi ha una pregunta de fons que possiblement és la més important: Què fa l'ajuntament sobre el tema de la droga a Capdepera?

Recordam que fa 10 anys que Rafel Fernández ostenta la vara de batle i, ara mateix, són molts els pares que no deixen anar als seus fills per la plaça dels Pins per aquest motiu i així ens ho han expressat en diversos comentaris a les xarxes socials.