L’Ajuntament de Capdepera publica el llibre-documental "Joan Rai i el seu petit país"
Image

   L’Ajuntament de Capdepera ha publicat 1.500 exemplars del llibre-documental, acompanyat d’un DVD, Joan Rai i el seu petit país, en reconeixement i homenatge a la trajectòria i obra del polifacètic escriptor i artista de Capdepera, Joan Nebot i Vaquer 'Joan Rai'.
   El llibre -coordinat per Miquel Flaquer- i el documental audiovisual -dirigit i realitzat pel nét de l'escriptor, Arnau Serra- recullen les petjades i la trajectòria de l’escriptor, pintor, director teatral i polític, que va manifestar els seus ideals i inquietuds mitjançant diferents expressions literàries i artístiques.
   Els textos de diversos autors que coneixien molt bé Joan Rai, i el DVD, recorden el contacte que van tenir amb l’escriptor, revivint-ne, en part, l’ambient que es va viure durant i després de la Guerra Civil, convertint-se en un homenatge a tota una generació que va patir la repressió franquista i va quedar frustrada i sense possibilitats.

Image

   Joan Rai va lluitar contra aquesta frustració sent autodidacte i impulsant diversos vessants culturals com el teatre, el cinema, l’escultura o la pintura, mitjançant els quals deixà un llegat al seu petit país, sense perdre la perspectiva universal.
    El contingut del llibre inclou una presentació del batle, Bartomeu Alzina; agraïments de la família de Joan Rai i textos dels autors: Miquel Flaquer, Arnau Serra, Josep Terrassa, Bartomeu Melis ‘Meyme’, Jaume Tous ‘Jato’, Salvador Moll, Gabriel Flaquer, Jeroni Alzina ‘Jeroniet’, Martí Adrover ‘Tino’, Maria-Magdalena Alomar, Antoni Perelló, Pep Uceda, Pere Servera, Catalina Amorós, Jaume Fuster i Llucià Sirer. Així mateix, inclou diversos escrits de Joan Rai, que va ser un dels puntals de ‘Cap Vermell’.
    El llibre-documental es podrà comprar a les Oficines d’Informació i Turisme de Capdepera i Cala Rajada al preu de 6 euros i es presentarà dissabte, 9 d’agost, a les 21.00 hores al Teatre Municipal. Tot seguit, tindrà lloc la inauguració de l’exposició d’obres, pintures, manuscrits…, de Joan Rai, a la sala de Ca’n Creu d’Inca, que romandrà oberta fins al 25 d’agost.
     A l'acte de presentació a la premsa, a Can Creu d'Inca, parlaren el batle, Tomeu Alzina, i Miquel Flaquer i Arnau Serra.