EL PARTIT SOCIALISTA PROTAGONITZA EL SEGON ASSALT

Image

   Hem d’insistir en el que vàrem dir en referir-nos al míting del PP: la gent és mala de moure i està una mica embafada. El PSOE tampoc no va aconseguir arrossegar més d’un centenar d’addictes, aquest dijous, dia 28, i això que va desplaçar a Capdepera dos dels seus pesos pesants: Francina Armengol, president del Consell de Mallorca, i Antoni Garcias, cap de llista al Congrés.
   El batle, Bartomeu Alzina, va ser qui obrí el foc, de manera molt breu. Va ponderar la bona feina feta pel president Rodríguez Zapatero els darrers quatre anys i va anunciar que la propera legislatura serà la del definitiva millora del finançament de les Illes Balears.
   Tot seguit va prendre la paraula el candidat Antoni Garcias, qui va bastir un discurs d’ample abast, en el qual va repassar gairebé totes les grans qüestions de la gestió de govern. Es va mostrar orgullós de la feina feta els darrers quatre anys, en què, va dir, s’han complert la major part dels compromisos adquirits. En la comparació entre la darrera legislatura d’Aznar, i la de Zapatero, va deixar anar una sèrie de xifres que, va afirmar, posen en relleu el grau de millora que s’ha experimentat en la qualitat de vida dels ciutadans. Va dir que el PSOE confia en els ciutadans i que les polítiques socialistes no són d’imposició sinó de consens. “Espanya és ara un exemple per a tot Europa de polítiques progressistes”. Com havia fet el batle, també va reconèixer, com havia fet Zapatero a Palma, que la nostra comunitat pateix un greu dèficit de finançament, i que aquesta situació es redreçarà a la propera legislatura si el PSOE guanya les eleccions. Es va fer seu l’eslògan del PSC: “Si no anam a votar, tornaran ells”, i ells, el PP, seria el pitjor que li pogués passar al país, va concloure.

Image 


   Finalment, Francina Armengol, una oradora amb molts de recursos, va animar els assistents a treballar perquè el dia 9 el PSOE pugui reeditar la victòria de fa quatre anys, única manera, expressà, de garantir una etapa de progrés. Va dir que ser socialista, a més d’una ideologia, és una manera de fer feina i una manera d’entendre la vida. Es va mostrar orgullosa d’haver canviat la foto de les Açores per la de l’Aliança de Civilitzacions. “El PP va acabar la passada legislatura mentint, i ha continuat mentint i crispant al llarg dels darrers quatre anys, perquè la dreta espanyola és una dreta intolerant, que no es resigna a perdre el poder”, va proclamar la presidenta del Consell. De Zapatero va dir que és una persona honesta, moderna, preparada i il•lusionada, per acabar amb un “Anau a votar amb totes les vostres forces”.

Image