53 empreses de Capdepera ja estan adherides al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions


Un total de 53 empreses de Capdepera ja estan adherides al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). Aquest matí s’han lliurat els distintius a les 18 empreses que han superat el primer curs per la feina realitzada l’any 2012  i a les 19 que passen al quart.

El primer tinent de batle de l’Ajuntament de Capdepera, Albert Llull, la regidora de Turisme, Carme Riera, i el cap d’àrea de qualitat turística de l’Agència de Turisme de Balears (ATB), Joan Estarelles, han fet l’entrega en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Capdepera, on han acudit els representats de les empreses guardonades.

 Les autoritats polítiques han mostrat la seva satisfacció perquè amb aquestes actuacions Capdepera és cada vegada més atractiva per la qualitat turística que ofereix.

 
Per al municipi, formar part del sistema és beneficiós perquè ofereix al visitant un nivell de qualitat a tots els serveis turístics, el que els hi aporta satisfacció, i per tant, ajuda a la fidelització. Com a empresa, el SICTED promociona el negoci de forma gratuïta i dóna assistència tècnica.

Les empreses adherides al SICTED han de complir amb una manual de bones pràctiques en el qual s’especifiquen les pautes a seguir amb els clients, els serveis externs o les instal·lacions entre altres.

 
El SICTED és un projecte de millora de la qualitat en les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.  Des del 2012 és obligatori disposar d’un certificat de qualitat en els establiments turístics segons marca la llei 8/2012 de 19 de juliol de Turisme de les Illes Balears. El SICTED permet a les empreses disposar-ne d’un a baix cost. A més, el fet de disposar del SICED dóna 14 punts computables als establiments d’allotjament turístic per mantenir o augmentar la categoria de l’establiment.

El mes de març tendrà lloc a Capdepera una jornada explicativa d’avantatges del SICTED i l’aplicació del reglament sancionador de la llei 8/2012.