Alcúdia B 3 -  Escolar 0


Benvinguts siau, amics i amigues futboleres, tots quan sou!

Sisè partit d’aquesta incomprensible i Kafkiana lliga d’ascens a regional preferent. Aleshores, l’únic que això vol dir, és que sols  queden quatre partits per plegar els filats, agafar el mobylette i partir de cap a cases. Qui no es consola és perquè no vol!

Partit jugat el passat dissabte horabaixa en el municipal del Port d’Alcúdia. Temperatura agradable i nombrós públic local asseguts còmodament a la terrassa del bar contemplat i gaudint del partit; talment Capdepera!

L’Escolar -a gos flac tot són puces- va afrontar aquest partit en nombroses baixes. Aquesta circumstància no és cap novetat ni tampoc, la primera o darrere vegada que passa o que passarà. La novetat varen ser els tres juvenils que hi havia asseguts a la banqueta; no estem acostumats a aquests dispendis. Al final de la competició ens adonem que els juvenils, i no els jugadors lesionats del primer equip, estan, entre altres coses, per cobrir aquestes eventualitats.

L’alineació disposada per afrontar aquest intranscendent  partit, intranscendent per l’Escolar que ocupa l’últim lloc de la classificació, ha estat la següent: Alexis a la porteria. Crespo i Niño als laterals. Javi Maya i Granados com a centrals. Jaume Faba i Nico com a pivots. Garcia i Juanlu a les bandes. Edu Flaquer com a mig centre i n’Abdou a la punta de l’atac. A la banqueta: Izan Morais, Joel Gómez i Sergio Contreras.

A la primera part l’Escolar ha sortit amb un plantejament tàctic d’un: u, quatre, dos, tres, u. Malgrat que el resultat pugui demostrar el contrari, l’Escolar no ha fet un mal partit.  Des del minut u ha portat la iniciativa del joc. Tocant la pilota s’ha fet el dominador del centre del camp amb un Edu que canalitzava i distribuïa el joc dels verds-i-blancs.  No obstant el desplegament i el domini del partit, just al minut dotze de l’encontre i a una errada d’uns dels centrals l’Alcúdia ens ha  marcat l’u a zero. L’Escolar ha continuat jugant bé i arribant amb perill i sovint a la porteria local. Abdou, Juanlu, Edu i Faba han tingut ocasions importants i suficients per capgirar i avançar-se al marcador.   El bon joc dels verds no ha evitat les errades de sempre. El control i la passada de la pilota no l’acabem de fer correctament i en benefici propi.

A la segona part Isma Venera va ser uns quants d’ajustaments. Ha canviat la disposició tàctica, passant de l’inicial a un: u, quatre, u, quatre, u. En Nico ha ocupat plaça al centre de la defensa; Granados ha passat al lateral dret; Crespo a passat a banda dreta; Juanlu Flaquer i Edu han ocupat el centre de la mitja i en Faba ha quedat com l’únic pivot. Aquests canvis han fet que el domini del camp, de l’espai i de la pilota fos contundent per part dels nostres. La tocàvem amb criteri, trenàvem jugades de perill i l’equip en volia; just al minut quaranta-sis n’Abdou ha tingut una bona ocasió per empatar la contesa. Garcia, Crespo i Edu també han gaudit d’oportunitats per  maquillar el marcador. Al minut seixanta-cinc i després d’una altra errada infantil de la nostra defensa ha sigut l’Alcúdia la qui ha marcat el dos a zero. Aquest gol ens ha fet bastant de mal; hi ha fet mossa en l’estat anímic dels nostres jugadors.

El dos a zero i la baixada de rendiment de l’Escolar ha donat peu a què l’Alcúdia es fes amb el domini de tots els aspectes del joc. Al minut setanta-dos un esgotat Faba, que ha fet molta de feina, ha estat substituït per Sergio Contreras. Al minut setanta-cinc i també a un important desajust defensiu l’Alcúdia ha aprofitat per marcar el tercer i últim gol de l’horabaixa.




Si la jornada de la setmana passada la defensa va ser la línia de l’equip que millor rendiment exhibir, em dol molt dir, que per aquest partit no ha tingut la seva millor actuació. Ha estat insegura, descol·locada, entrant a destemps i fora saber realitzar els marcatges amb la suficient efectivitat per anul·lar als atacants alcudiencs.

Quan tot el peix ja estava venut, al minut setanta-vuit en Garcia ha cedit el seu lloc a Izan Morais i al minut vuitanta-vuit en Joel Gómez ha entrat per Carlos Niño. Sols un minut abans, al minut vuitanta-set, el nostre capità Javi Maya ha hagut d’abandonar el terreny de joc després de veure la targeta vermella directa.

Poca cosa més per explicar. Quatre minuts d’allargament i l’àrbitre ha xiulat el final d’un partit completament innecessari.

La pròxima jornada rebrem la visita d’un Platges de Calvià B que ocupa la tercera plaça a la classificació. Té vertaderes opcions d’assolir l’ascens de categoria, per tant, vindrà per totes. Si l’Escolar no recupera efectius complicat ho veig per sortir-ne airós de la defensa dels tres punts. El més important i l’únic consol que tindrem serà que sols en quedaran tres partits per acabar aquest viacrucis federatiu esbojarrat.

El darrer que tanqui la porta!

 

Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres