Comentari i resum climatològic del mes d'agost 2011




Per Joan Espiritusanto

Durant aquest mes d’agost, ha començat per a nosaltres un vertadera sequera, de fet aquest mes ens ha deixat sense una dècima de pluja. Tres dies del mes en  quatre gotes en cada un d’ells, dies 2, 29 i 31, així el resultat que es fa al acabar el mes, ha estat inapreciable. Aquests simulacres de precipitació, com podríem dir, ens vingueren sempre de fosca.
El dia 2, que començà amb un vent de Xaloc de força 2 acabà amb  quatre gotes de Tramuntana. El dia 29, en vent de Ponent, per passar a Llevant de força 10,  la precipitació vingué amb vent de Llebeig. El tercer dia també amb vent de Llebeig, però acompanyat de tempesta.
Els vents sempre molt encalmats es visitaren de tots els caires, algunes bufades de Migjorn de força 10 o també de Llebeig de força 13, tot això en rares ocasions, son les més notables.



Les temperatures màximes, quedaren perfectament closes dintre els 25 i els 30 graus durant tot el mes, per aquest motiu la calor es va fer present. La màxima el dia 26 en 29,3 graus, en vent de Llebeig i Xaloc, de força 2. Ben segur que Sant Bernat enguany devia anar a lloure, o era a Tailàndia de vacances com fan molts, no va apagar el foc. El dia en que la temperatura enregistra la més baixa, pertany al dia 11 en 22,2 graus, vents de Mestral i Gregal. La mínima de les màximes, el dia 10 en 24,9 graus, teníem vent de Gregal  en moments de força 8. La màxima de les mínimes el dia 6 en 24,9 graus, vents de Migjorn i Xaloc.



El dia més humit, el dia 18 entre els 75 i 84 % i el més sec el dia 10 en 51 i 60 %.
La tempesta de la nit del dia 31 es l’únic meteor controlat.
La pressió atmosfèrica  entre els 774 i els 783, pràcticament sempre un poc elevada.
Durant aquet mes d’agost el dia s’ha escurçat una hora i deu minuts.