Mirant un cel ple d’estels!




Activitat del Programa del Parc Natural de Llevant, 2011







   A la fi i després de diferents intents, divendres 5 d’agost ni la pluja ni els núvols varen impedir la realització de l’activitat d’observació nocturna del cel, inclosa dins l’agenda d’activitats del Parc natural de Llevant.

   L’activitat va ser conduïda pels monitors del Club Astronòmic Newton de Manacor i el personal del Parc natural. En aquesta ocasió la zona triada per a dur a terme l’observació varen ser els exteriors del centre d’informació de s’Alqueria Vella, on es varen instal•lar fins a 8 telescopis.

   Durant la nit es varen observar les principals constel•lacions d’estiu, entre d’elles es varen veure: Cassiopea, l’Ossa Major i la Menor, l’Escorpí, Hèrcules, Sagitari, Cefeu, etc. També es varen observar alguns dels cràters i mars de la lluna.

   Entre les observacions més celebrades de la nit destaquen la del planeta Saturn amb els seus anells, la contemplació de la galàxia d’Andròmeda, a 2,5 milions d’anys llum del nostre planeta, i l’observació a simple vista d’alguns satèl•lits artificials que diàriament volten sobre nosaltres.

   Una vegada més es varen superar totes les expectatives, amb més d’una cinquantena de participants. Esperem que l’any que ve es pugui repetir.